Tässä ovat Tampereen ratikan selvästi pahimmat vaaranpaikat – Kuljettaja kertoo dramaattisesta tilanteesta ja yhdestä huolestuttavasta ilmiöstä

Aamulehti kuvasi Tampereen keskustan liikennettä ratikan ohjaamosta. Ratikan kuljettaja Juha Makkonen listasi Aamulehden pyynnöstä seitsemän pahinta vaaranpaikkaa Tampereen raitiotien reitillä. Ratikka on osunut jalankulkijaan nyt neljä kertaa. Makkonen oli ohjaimissa, kun nuori tyttö juoksi suoraan ratikan eteen kuulokkeet päässä ja katse kännykässä. Punaisia päin kävely ihmetyttää kuljettajaa. ”Kaikista surullisinta on, että aikuiset vievät omia lapsiaan punaisia valoja päin.”

Tampereen ratikka kulkee Hämeenkatua 20 kilometrin tuntivauhtia, mutta kuljettajan pitää olla jatkuvasti valmiina reagoimaan jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden äkkiliikkeiden varalta.

Aamulehti

Tampereen raitiotieliikenteessä on tapahtunut neljä ratikan törmäystä jalankulkijan kanssa. Kiirastorstaina 6. huhtikuuta jalankulkija lähti ylittämään kiskoja, kun ratikka lähestyi Hallilan pysäkkiä keskustan suunnasta. Kävelijä jäi vaunun alle ja loukkaantui vakavasti.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut