Tampereen Satakunnankatu on kuukauden poikki liikenteeltä – Näin kierrät vilkkaan risteyksen uusiksi mylläävän työmaan

Rongankadun, Satakunnankadun ja Lapintien risteyksen kiertoliittymän rakentaminen alkaa pääsiäisen jälkeen tiistaiaamuna.

Satakunnankadun, Rongankadun ja Lapintien risteyksen kiertoliittymäremontti alkaa pääsiäisen jälkeen ja kestää marraskuulle. Työmaasta ilmoittava kyltti on jo paikoillaan.

| Päivitetty

Aamulehti

Tampereen keskustassa alkaa iso katuremontti heti pääsiäisen jälkeen. Rongankadun, Satakunnankadun ja Lapintien risteyksen kiertoliittymän rakentaminen haittaa liikennettä tiistaiaamusta 11. huhtikuuta alkaen.

Työmaa kestää marraskuulle saakka.

Satakunnankatu on poikki autoliikenteeltä Lapintien ja Pellavatehtaankadun välillä noin kuukauden ajan toukokuun puoliväliin saakka. Katu suljetaan tiistaina arviolta aamukymmenen aikoihin.

”Jos kelit pysyy suotuisina, alamme rakentaa työmaan aikaisia liikennejärjestelyjä aamuruuhkan jälkeen", kertoo rakennuttajainsinööri Mikko Siiro Tampereen kaupungilta.

Rongankadun pohjoispuoli Aleksanterinkadun ja Rautatienkadun väliltä suljetaan. Eteläkaista on työmaan ensimmäisessä vaiheessa yksisuuntainen lännestä idän suuntaan.

Työmaalle rakennetaan aluksi kiertoreittejä sekä väliaikainen kiertoliittymä Satakunnankadun, Lapintien ja Rongankadun risteykseen.

Kiertoreittejä

Itä–länsi-suuntainen kiertoreitti työmaan ohi kulkee Satakunnankadulta Aleksanterinkadulle, edelleen Rongankadulle ja takaisin Satakunnankadulle Lapintien risteykseen.

Rautatienkatua pääsee Lapintielle kuten tähänkin asti, kertoo työmaapäällikkö Jarkko Kettunen Destialta.

Satakunnankadun autoliikennettä ohjataan idän suuntaan Rongankatua pitkin ja Aleksanterinkatu muuttuu kaksisuuntaiseksi Ojakadun ja Rongankadun välillä. Samalla osuudelta poistuvat kadunsuuntaiset pysäköintipaikat.

Siiron ja Kettusen mukaan autoilijan on helpointa yrittää kiertää keskustan työmaa kauempaa esimerkiksi Ratinan sillan tai rantatunnelin kautta.

”Aluetta kannattaa välttää, paitsi, jos tykkää ajaa jonossa”, Siiro sanoo.

Pyörällä pääsee

Jalankulkijat ja pyöräilijät pääsevät yhä Satakunnankatua yhdistettyä reittiä. Kevyen liikenteen vaihtuville opasteille on tulossa digitaaliset näytöt Koskipuistoon ja Työnpuistoon.

Rongankadun parkkipaikat Rautatienkadun ja Pellavatehtaankadun välillä poistuvat uuden pyöräväylän tieltä. Vanhat lippuautomaatit poistetaan ja ne korvaa yksi uusi automaatti.

Satakunnankadun ja Lapintien risteyksen liikennevalot poistuvat.

Rongankadun päähän tulee uudet liikennevalot, jotta jalankulkijat ja pyöräilijät pääsevät tunnelista sujuvammin Rautatienkadulle.

Rongankadun kiinteistöille tulee omat kulkuväylät remontin ajaksi.

Uuden kiertoliittymän on tarkoitus sujuvoittaa keskusta-alueen liikennettä.

Muutostöissä Rongankatu remontoidaan pyöräilyn pääreitiksi. Kadun keskelle lehmusten väliin on tulossa neljä metriä leveä pyörätie. Myös jalkakäytäviä levennetään.

Remontissa korjataan samalla alueen vesijohtoja, valaistusta, liikennevaloja ja viheralueita.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut