Ratikan toista osaa rakennettu Tampereella yli puolivälin – koeajot Santalahteen alkavat kesällä

Raitiotien rakentaminen jatkuu Raitiotieallianssin mukaan suunnitellussa aikataulussa ja budjetissa.

Kesällä tehdään koeajot Pyynikintorin ja Santalahden välillä. Ratikkakiskot keskustan suuntaan Paasikivenkadulla ennen Sepänkadun siltaa kuvattiin 23. marraskuuta 2022.

Aamulehti

Tampereen raitiotien toisen osan rakentaminen Pyynikintorilta Santalahden kautta Lentävänniemeen on edennyt yli puolivälin. Liikenteen pitäisi alkaa Pyynikintorin ja Santalahden välillä elokuussa.

Projektipäällikkö Sari Valjus Raitiotieallianssista kertoo allianssin tiedotteessa, että raitiotien rakentaminen jatkuu suunnitellussa aikataulussa ja budjetissa.

Kesällä tehtävien koeajojen jälkeen raitioliikenne Pyynikintorin ja Santalahden välillä alkaa noin kahden kilometrin mittaisella rataosuudella 7. elokuuta. Rataosuudella on kolme pysäkkiä: Särkänniemi, Tikkutehdas ja Santalahti.

Sepänkadun ja Santalahden alueella rakentamistyöt ovat lähes valmiit. Paasikivenkadulla viimeistellään vielä kevään aikana eteläpuolen jalankulku- ja pyöräväylä käyttöön ja lisäksi tehdään viheralueiden töitä ja puiden istutuksia.

Rata saareen 2024

Tässä kuussa aloitettiin siltatyöt Näsisaaressa. Kaikkien Näsisaaren siltojen on tavoitteena olla valmiina vuoden 2024 aikana. Rata rakennetaan sinne ensi vuonna.

Raitiotien toisen osan muilla osuuksilla huhti-toukokuussa alkavat raidetyöt valmistuvat pääosin tänä vuonna. Ratatöiden ohella rakennetaan Santalahden ja Lentävänniemen välisiä raitiopysäkkejä sekä tehdään katurakennustöitä ja uutta kunnallistekniikkaa.

Santalahden ja Lentävänniemen välisten rakentamistöiden on määrä valmistua vuodenvaihteessa 2024–2025, jolloin raitioliikenne keskustan ja Lentävänniemen välillä on mahdollista aloittaa tammikuussa 2025.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut