Yritysjohtaja halusi luksusta tornitalon kattohuoneistoon Tampereella – joutui maksamaan rakentajalle miljoonakorvaukset

Hovioikeus päätti, että yritysjohtaja maksaa Skanska Talonrakennus oy:lle huomattavasti enemmän kuin Pirkanmaan käräjäoikeus tuomitsi.

Vuonna 2018 valmistunut Luminary-tornitalo (vas.) sijaitsee Tampereen keskusta-alueella. Yritysjohtaja halusi sen kattohuoneistoon niin paljon hintavia muutoksia, että Skanska Talonrakennus oy vei asian oikeuteen saadakseen muutoksista rahaa enemmän kuin 300 000 euroa.

Aamulehti

Mittavia muutoksia asuntoonsa ja sen ulkotiloihin Tampereella teettänyt yritysjohtaja määrätään korvaamaan Skanska Talonrakennus oy:lle vielä noin miljoona euroa. Turun hovioikeus antoi päätöksensä velkomusasiassa torstaina. Kyse on noin 300 neliön kattohuoneistosta Luminary-tornitalossa.

Hovioikeus päätti, että maksettavaksi tuomittu määrä korotetaan noin 1 090 400 euroksi kolmen prosentin viivästyskorkoineen 1. toukokuuta 2019 lukien. Yhtiö oli saanut aiemmin sovintosopimuksella yritysjohtajalta noin 145 000 euroa. Lisäksi yritysjohtaja määrättiin maksamaan Skanskan vaatimia oikeudenkäyntikuluja korkoineen käräjäoikeudesta noin 100 000 euroa ja hovioikeudesta noin 60 000 euroa.

Skanska oy:n markkinointi- ja viestintäjohtaja Cristina Rinnetie-Uski kertoi maanantaina Aamulehdelle, että oikeus on tehnyt päätöksensä ja sitä noudatetaan, eikä yhtiöllä ole asiassa muuta lausuttavaa.

Molemmat osapuolet ilmoittivat vuosi sitten olevansa tyytymättömiä käräjäoikeuden koko päätökseen ja siksi asia oli hovioikeuden käsittelyssä. Käräjäoikeus määräsi yritysjohtajalle maksettavaa tuolloin noin 760 000 euroa, josta niin ikään vähennettiin sovintosopimuksen noin 145 000 euroa.

Kyse on noin 300 neliön kattohuoneistosta, johon tehtiin lukuisia luksusta tuovia muutoksia yritysjohtajan toiveesta. Esimerkiksi terasseihin haluttiin asentaa tietyt kiinteät lasit, liukuovet ja lattialämmitys. Myös laatoituksia ja seinämateriaaleja vaihdettiin alkuperäisistä suunnitelmista.

Velaton hinta 3,4 miljoonaa

Asunnon kauppahinta oli noin miljoona euroa ja velaton hinta 3,4 miljoonaa euroa. Kauppaan sisältyi asukasmuutoksia eli lisä- ja muutostöitä 300 000 euron hintaan asti, ja kolmen autopaikan hallintaan oikeuttavat autopaikat yhtiön pysäköintihallista.

Hovioikeuden päätös ei ole lainvoimainen. Aamulehti ei tavoittanut maanantaina yritysjohtajaa kertomaan, aikooko hän tehdä valituksen ja pyytää valituslupaa korkeimmalta oikeudelta. Määräaika valitusluvan pyytämiseen ja valituksen tekemiseen päättyy 22. toukokuuta 2023.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut