Johtavan papin virasta tiukka taisto Tampereella: äänet menivät tasan

Tampereen Eteläisen seurakunnan johtavan papin valinta siirtyy hiippakunnan tuomiokapituliin, koska seurakuntaneuvoston äänestyksessä äänet menivät tasan.

Ehdolla virkaan ovat Tampereen Eteläisen seurakunnan johtava kappalainen Kaija Karvala ja Tampereen Eteläisen seurakunnan vt. johtava pappi Ari Rantavaara.

Aamulehti

Tampereen Eteläisen seurakunnan johtavan papin (kirkkoherran) vaali ei ratkennut seurakuntaneuvoston kokouksessa torstaina 23. maaliskuuta. Eteläisen seurakunnan seurakuntaneuvosto äänesti kahdesta ehdokkaasta, ja äänet menivät tasan 8–8.

Ehdolla virkaan ovat Tampereen Eteläisen seurakunnan johtava kappalainen Kaija Karvala ja Tampereen Eteläisen seurakunnan vt. johtava pappi Ari Rantavaara.

Eteläisen seurakunnan johtavan papin valinta siirtyy näin ollen Tampereen hiippakunnan tuomiokapituliin. Tuomiokapituli käsittelee Eteläisen seurakunnan johtavan papin valintaa todennäköisesti kokouksessaan 12. huhtikuuta.

Eteläisen seurakunnan johtavan papin tehtävä tuli auki, kun virkaa aiemmin hoitanut johtava pappi Jari Kuusi irtisanoutui elokuussa 2022.

Eteläisellä seurakunnalla on lähes 36 000 jäsentä. Seurakunnan alueella sijaitsevat Hervannan, Härmälän ja Viinikan kirkot. Eteläinen seurakunta on yksi Tampereen ev.lut. seurakuntayhtymän viidestä seurakunnasta.

Mitä?

Ehdokkaat

Kaija Karvala, 49, on toiminut pastorin tehtävissä vuodesta 2001. Tampereen seurakunnissa hän on työskennellyt vuodesta 2006 lähtien. Tampereen Eteläisen seurakunnan kappalaisen virassa hän on ollut vuodesta 2014 alkaen. Hän on koulutukseltaan teologian maisteri.

Ari Rantavaara, 61, on työskennellyt Tampereen seurakuntien palveluksessa vuodesta 1991 lähtien. Messukylän seurakunnan johtavana kappalaisena hän aloitti vuonna 2014. Tampereen Eteläisen seurakunnan johtavan papin virkaa hän on hoitanut sijaisena ja virkaa tekevänä johtavana pappina viime vuoden kesäkuusta lähtien. Rantavaaralla on ylempi korkeakoulututkinto Helsingin yliopiston teologisesta tiedekunnasta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut