NHL-kiekkopäivä toi Tampereen Sorsapuistoon Jari Kurrin, Esa Tikkasen ja muut NHL-legendat – Katso kuvista tunnelmat

Legendojen mittelössä ottelivat muun muassa Jari Kurri ja Reijo Ruotsalainen.

”Tultiin eilen illalla Kuopiosta tuttavaperheen luo Tampereelle. Kaveri huomasi tämän tapahtuman. Olen aiemmin nähnyt tapahtumasta pätkiä, taisi olla Youtubesta”, kertoi isä Eemeli Ronkainen. Mukana olivat pojat Topi Räisänen, 11, Ville Räisänen, 9 ja Elmo Ronkainen, 9.

18.3. 20:06

Aamulehti

Tampereen Sorsapuistossa järjestettiin eilen ja perjantaina NHL Hockey Day eli koko perheen kiekkotapahtuma. Kyseessä on NHL:n tapahtumakonsepti, jota on aiemmin järjestetty pienillä paikkakunnilla Pohjois-Amerikassa.

Tapahtuma on nyt ensimmäistä kertaa Suomessa ja koko Euroopassa. Verrattuna aiempiin Tampere on tapahtuman järjestämispaikaksi suuri.

Ilmaistapahtuma järjestetään Tampereella NHL:n aloitteesta. NHL eli National Hockey League on jääkiekon tasokas ammattilaisliiga, jota pelataan Yhdysvalloissa ja Kanadassa.

Lauantaina pelattiin lukuisia junnupelejä, kuten Tappara vastaan Lukko.

Lauantaina aamupäivällä tapahtumassa pelattiin junnuturnaus, ja nähtävillä olivat Stanley Cup ja Selke Trophy -pokaalit, Suomen Leijonien maailmanmestaruuspalkinnot vuosilta 1995 ja 2022 sekä SM-liigan Kanada-malja.

Iltapäivällä alkoi legendojen neljällä neljää vastaan -mittelö, jossa oli mukana entisiä NHL-pelaajia.

Lauantai-ilta huipentui watch partyyn eli katselujuhliin, joissa seurattiin yhdessä jättinäytöltä Colorado Avalanchen ja Detroit Red Wingsin välistä runkosarjaottelua.

Tapahtuma-alue on auki vielä lauantaina kello 23:een asti.

Heidi ja Teppo Tuomainen tulivat tapahtumaan ihan vain katsomaan – ja luistelemaan. ”Perheen 14-vuotias oli eilen täällä koko päivän ja tuli kotiin puoli yhdeksältä illalla. Oli kuulemma ollut hyvät höntsyt”, Teppo Tuomainen kertoo. Onni, 12, avusti välillä Nemoa, 2, joka luisteli tuen kanssa.

Laukomassa Nestori Puttonen, 10.

Helsingissä asuva Jyri Saari huomasi verkosta, että Tampereella on NHL-tapahtuma, ja Saari päätti lähteä reissuun junalla. ”Täällä näkee pelejä, ja haluan katsoa pokaaleja”, Saari sanoo. Saari kuvattiin Stanley Cup -pokaalin kanssa.

Tamperelainen Jimmy Virén ja kaksoset Venla ja Hugo, 3, sekä bonuspoika Topi, 12. ”Kaikki aktiviteetit kiinnostavat. Eilen oltiin kentillä pelaamassa ja sisällä oli taitokisoja mailalla. Ja makkaransyöntiä oli tietysti”, isä-Virén kertoo.

Antti ja Liisa Määttänen ja Emilia, 4, ja Justus, 8, tulivat katsomaan, millainen tapahtuma on kyseessä. ”Tulimme katsomaan Stanley Cup -pokaalia”, perheen miehet kertoivat. ”Näyttää hienolta”, Justus analysoi. Perheen Valtteri-poika oli luistelemassa taitoradoilla.

Promotyöntekijä Jenna Berggrén muun muassa otti tapahtumassa kuvia. Perjantaina hän oli hatunheitto-pisteen vetäjänä.

Saku Suksi ja Gloria, 6 tulivat tapahtumaan kodistaan, joka sijaitsee aivan Sorsapuiston vieressä. ”Eivät ne Stanley Cupit niin kiinnosta, vaan luistelu. Gloria on innokas luistelija”, isä-Suksi kertoi.

Jenna Uotila ja Vili Rytkönen sekä Lotta Rytkönen, 4 ja Kaapo Rytkönen, 2, sekä Lotan kummisetä Jalmari Ranta-aho. ”Tultiin luistelemaan, ja lapset tykkäävät seurata jääkiekkoa. Eilen oltiin katsomassa peliä Tappara–KooKoo”, Uotila kertoi. ”Tultiin katsomaan, mitä kaikkea täällä on. Muksuille mukavaa, että pääsee kokeilemaan kaikenlaista”, Ranta-aho kertoo.

”Tapparan peliä tultiin katsomaan”, ilmoitti Sampo Lehmusjoki, 7. Laura, 10, kertoi, että he tulivat katsomaan, mitä kaikkea täällä on. Äiti Hanne Lehmusjoki kertoi tulleensa tapahtumaan juoksemaan lastensa perässä.

”Eilen täällä olivat tubettajat. Tänään legendat ja Stanley Cup”, kertoi Petteri Puttonen (oik.). Hän luisteli kentällä Nestorin, 10, kanssa.

Heidi ja Teppo Tuomainen tulivat tapahtumaan ihan vain katsomaan – ja luistelemaan. ”Perheen 14-vuotias oli eilen täällä koko päivän ja tuli kotiin puoli yhdeksältä illalla. Oli kuulemma ollut hyvät höntsyt”, Teppo Tuomainen kertoo. Onni, 12, avusti välillä Nemoa, 2, joka luisteli tuen kanssa.

Legendojen mittelö

Legendojen neljä vastaan neljä -mittelössä nähtiin useita suomalaisia Stanley cup -voittajia sekä paikallisia jääkiekkolegendoja. NHL alumni -joukkueessa pelasivat muun muassa Jari Kurri, Reijo Ruotsalainen, Pekka Rinne, Jere Lehtinen sekä Teppo Numminen.

Tampereen Legenda -joukkuetta edustivat muun muassa Janne Ojanen, Lasse Oksanen, Tuukka Mäntylä, Jarkko Varvio ja Vesa Toskala. Naiskiekkolegendoista mukana nähdään Anne Haanpää sekä Marianne Ihalainen.

NHL alumni -joukkueen pelaajat Jari Kurri ja Esa Tikkanen.

Mika Nieminen Tampereen Legenda -joukkueesta.

Reijo Ruotsalainen jäällä.

Aloituksessa Mika Nieminen ja Jari Kurri.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut