Vaalimainosten telineet myöhästyivät Tampereella – tässä syy: ”Meille päin kaikki näytti olevan kunnossa”

Vaalimainosten telineiden piti olla paikoillaan viimeistään keskiviikkona 15. maaliskuuta. Tampereella näin ei kuitenkaan ollut, sillä kuljetusyritys ei toimittanut kaikkia telineitä ajallaan paikalleen.

Vaalimainokset ja telineet olivat torstaiaamuna paikoillaan Raatihuoneen edustalla Tampereen Keskustorilla. Telineet vaalimainoksille eivät kuitenkaan saapuneet paikalleen totutun aikataulun mukaisesti, sillä kuljetusyritys unohti toimittaa ne paikoilleen.

16.3. 15:41

Aamulehti

Vaalimainokset ja niiden telineet ovat saapuneet Tampereen katukuvaan tavallista myöhemmin.

Kun aikaisemmin telineet ovat olleet mainoksia varten paikoillaan hyvissä ajoin ennen mainosaikaa, osassa paikkoja telineet eivät olleet paikoillaan edes keskiviikkona, vaikka takaraja telineiden pystyttämiselle oli tiistai.

Tampereen kaupungin toimistosihteeri Erja Parkkali pitää tilannetta ikävänä, sillä aina aikaisemmin telineet ovat olleet ajallaan paikoillaan. Parkkali kertoo, että taustalta löytyy inhimillisiä virheitä, jotka kiteytyvät kuljetusyrityksen vaihtumiseen.

Tampereen kaupunki kilpailutti vaalimainosten telineiden kuljettajan tämän kevään eduskuntavaaleihin. Kuljetusyritys vaihdettiin huomattavasti edullisemman hinnan takia.

Parkkali sanoo, että vaikka edullisemmalla hinnalla oli merkittävä painoarvo, kilpailutuksessa painotettiin useaan otteeseen aikataulun tärkeyttä ja ehdotonta takarajaa ajankohdalle, jolloin telineiden tulee olla paikoillaan.

Tilanne valkeni alkuviikosta

Tilanne katukuvasta puuttuvista telineistä alkoi valjeta alkuviikosta. Parkkali kertoo laittaneensa maanantaina merkille, että paikoissa, jossa telineet ovat tyypillisesti jo olleet paikoillaan, ei näkynyt mitään.

”Meille päin kaikki näytti olevan kunnossa, mutta ei sitten ollutkaan. Kun telineitä ei näkynyt tiistainakaan, olin yhteydessä kuljetusyritykseen.”

Tällöin selvisi, että kuljetusyritys oli mahdollisesti unohtunut tehdä työn tai sekoittanut päivämäärät. Parkkali sanoo, että toistaiseksi ei ole täyttää varmuutta siitä, mistä viivästyminen lopulta johtui.

Puolueiden piiritoimistojen väki on kiertänyt paikkoja turhaan kiinnittääkseen vaalimainoksia. Parkkali pahoittelee tilannetta ja sanoo, että saadun palautteen mukaan moni on kiertänyt paikkoja useammankin kerran.

”Tilanne harmittaa todella paljon, sillä aikaisemmin kaikki on toiminut niin hyvin. Eikä meillä ollut nytkään epäilystä, että ongelmia syntyisi. Kaikki näytti meille päin olevan kunnossa, mutta ei sitten ollutkaan".

Siinä vaiheessa, kun telineitä alettiin toimittamaan, uusia vastoinkäymisiä tuli edelleen.

”Torstaina saimme tiedon, että kolme paikkaa on vielä ilman telineitä, sillä yrityksen kuorma-auto hajosi kesken toimitusten.”

"Työ ei mennyt ihan täydellisesti”

Telineiden toimittamisesta on vastannut Tampereen autokuljetus oy. Toimitusjohtaja Ilkka Mattila kertoi Aamulehdelle torstaina iltapäivällä, että kaikkien mainostelineiden pitäisi olla nyt paikoillaan. Vaalimainoksia on esillä yhteensä 14:ssä paikassa.

Mattila sanoo, että mainostelineiden asentaminen puolitoista vuorokautta myöhässä johtui useammasta tekijästä. Mattila kertoo syyksi viivästymiselle sen, että yritys oli katsonut kalenterista virheellistä päivää. Lisäksi uuden työn tekemiseen vaadittava aika arvioitiin väärin.

Ongelmia työn suorittamiseen toi myös lumikasat paikoilla, jonne mainostauluja asennettiin. Mattila ei syytä lumikasoista kaupunkia. Hän sanoo, että yrityksen olisi pitänyt aktiivisemmin viestiä kaupungin suuntaan, että edellytyksiä asentamiselle ei ollut kaikilla paikoilla lumimäärän takia.

Työtä hidasti Mattilan mukaan myös se, että telineiden noutopaikkoja oli alkuperäisestä suunnitelmasta poiketen useammassa paikassa.

Mattila toteaa, ettei työ mennyt ihan täydellisesti ja suurin virhe tapahtui kommunikaatiossa.

”Ei olisi vain pitänyt olettaa asioita, vaan kommunikoida aktiivisesti tilaajan suuntaan esimerkiksi lumimäärästä paikalla”, Mattila sanoo.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut