Tampereen ammattikorkeakoulun muutosneuvottelut päätökseen: 28 irtisanomista ja 49 muutosta työsuhteisiin

Irtisanottaville ja niille joiden työsuhde muuttuu tiedotetaan asiasta seuraavan parin viikon aikana.

Tampereen ammattikorkeakoulun muutosneuvottelut päättyivät

16.3. 13:44 | Päivitetty 16.3. 19:06

Aamulehti

Tampereen ammattikorkeakoulu Tamk irtisanoo 28 työntekijää, ja 49 työntekijän työsuhteisiin tulee muutoksia. Oppilaitoksen muutosneuvottelut päättyivät tiistaina. Tamkin hallitus hyväksyi henkilöstövaikutukset keskiviikkona.

Henkilökunnalle järjestettiin torstaina tiedotustilaisuus muutosneuvottelujen tuloksesta. Rehtori Tapio Kujala kuvailee tunnelmia hiljaisiksi. "Se ei kai ole yllättävää”, Kujala sanoo.

Säästötavoite oli 2,5 miljoonaa euroa vuodessa, ja saavutetulla neuvottelutuloksella päästään vajaaseen 2,2 miljoonan euroon.

”Vielä jäi tavoitetta, mutta uskon että siihen päästään. Kun rakennamme ensi vuoden budjettia, ajattelemme tiettyjä menoeriä toisella tavalla. Eläköityviäkin saattaa olla vielä.”

Palkka laskee osalla

Muutosneuvottelut alkoivat 19. tammikuuta. Neuvottelujen alkaessa irtisanomistarpeen arvio oli enintään 30 henkilöä. Muutosneuvottelujen piirissä oli osa Tamkin hallinto- ja tukipalveluhenkilöstöstä sekä opetushenkilöstöstä yliopettajat.

Irtisanottavat 28 henkilöä ovat muita kuin yliopettajia. ”Määrät, joita ollaan irtisanomassa, ovat huomattavan suuria. Huolissaan täytyy olla, miten työt on jatkossa tarkoitus tehdä”, sanoo OAJ:n pääluottamushenkilö Reijo Manninen.

49 työntekijän työsuhde muuttuu. Muutoksia ovat esimerkiksi työnkuvan muuttuminen yliopettajasta lehtoraatiksi. Se tarkoittaa pienempää palkkaa ja muutosta työn sisältöön.

Mannisen mukaan henkilökunnan mieliala on raskas.

Opetuksesta ei tingitä

Irtisanomisista ja työsuhteiden muutoksista tiedotetaan niiden kohteena oleville seuraavien parin viikon aikana.

Kujala sanoo, että neuvottelujen aikana löydettiin muitakin säästökeinoja kuin henkilöstömenot. Esimerkiksi kiinteistömenoista löytyi jonkin verran säästettävää.

Henkilökunnan työntekoa aiotaan helpottaa nykyistä toimivampien tietokoneohjelmistojen avulla. Kujalan mukaan opiskelijoiden digitaalisten palveluiden käyttöä ohjataan myös itsepalvelun suuntaan.

”Opetuksesta ei tingitä, päinvastoin.”, Kujala sanoo.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut