Suosittu brunssi- ja lounaspaikka lopettaa toimintansa Tampereella: ”Asiakkaat ovat jopa itkeneet kanssani”

Tammelantorin aukiolla toiminut ravintolayritys Bali Corner sulkee toimintansa maaliskuun lopulla. Tiloihin avataan uusi filippiiniläisravintola.

Bali Cornerin perustaja Annisa Rantanen kertoo aikovansa edelleen jatkaa ruoan ja yrittäjyyden parissa. Suunnitteilla on muun muassa pop up -ruokapisteitä ja kokkauskursseja.

16.3. 6:00

Aamulehti

Tamperelaisyritys Bali Corner lopettaa toimintansa Tammelantorilla 31. maaliskuuta. Indonesialaista ruokaa tarjoileva ravintola avattiin vuosi sitten helmikuussa.

Ravintola tunnetaan erityisesti lauantaisesta vegaanibrunssistaan ja lounasvalikoimastaan.

Alunperin ravintolaunelmansa omalta pihaltaan aloittanut yrittäjä Annisa Rantanen kertoo lopettamissyiden johtuvan henkilökohtaisista elämänmuutoksista ja kohonneista kustannuksista.

”Avioeron vuoksi 4- ja 7-vuotiaat lapsemme asuvat vuorotellen molemmilla vanhemmilla. Haluan pystyä viettämään heidän kanssaan aikaa, kun he ovat luonani. Pitkien työpäivien tekeminen muuttuu mahdottomaksi”, Rantanen kertoo haikeana.

Ukrainan sota jätti jäljen

Ukrainan sodan myötä nousseiden raaka-aineiden hintojen nousu on koetellut Bali Cornerin taloutta. Rahankäyttöä pitää harkita tarkkaan, eikä työntekijöitä voida pitää runsaasti. Tämä on tarkoittanut lisää töitä Rantaselle itselleen.

”Avioero on saanut henkisen hyvinvoinnin koetukselle, ja minulla ei ole tarpeeksi työntekijöitä, joille valtuuttaa tehtäviä.”

Ravintolan sulkemisesta huolimatta Rantasen intohimo ruoanlaittoa ja yrittäjyyttä kohtaan ei ole hiipunut. Hän haaveilee avaavansa uuden ravintolan viimeistään, kun molemmat lapset ovat päässeet peruskouluun.

Sillä välin hän suunnittelee pitävänsä esimerkiksi väliaikaisia pop up -ruokapisteitä ja kokkauskursseja. Suhteiden ylläpitäminen entisiin vakiasiakkaisiin on Rantaselle tärkeää, ja hän haluaisi tulevaisuuden toimintansa sijoittuvan edelleen Tampereen alueelle.

”Viihdyn hyvin täällä Pirkanmaalla.”

Lounas vaihtuu filippiiniläiseen

Bali Cornerin paikalla aloittaa todennäköisesti joko huhti- tai toukokuun alussa uusi filippiiniläisravintola, Rantanen kertoo. Ravintolasta ei ole saatavilla vielä nimitietoa, sillä yrityksen perustaminen on vielä vaiheessa.

Suunnitelmissa on kuitenkin lounaspaikka, Rantanen sanoo. Ravintolan perustajat ovat kotoisin niin Balilta kuin lähialueilta Indonesiasta ja Filippiineiltä.

”Jos kaikki menee hyvin, yritys aloittaa jo huhtikuussa. Aloitus riippuu muun muassa siitä, miten pitkään uudet omistajat remontoivat tiloja.”

Rantanen muistuttaa, että käyttämätön Bali Cornerin lahjakortti tai lounaspassi kannattaa käyttää maaliskuun aikana, kun se on vielä mahdollista.

Entisiä asiakkaitaan hän kiittää saamastaan tuesta. Heistä monille ravintolan sulkeminen on tullut täytenä yllätyksenä.

”Asiakkaat ovat jopa itkeneet kanssani.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut