Ainakin sataa autoa on vahingoitettu jauhe­sammuttimilla parkki­hallissa Tampereella

Asiaa tutkitaan vahingontekona. Poliisi pyytää havaintoja mahdollisista epäillyistä ja autojen omistamia ottamaan yhteyttä.

14.3. 12:22 | Päivitetty 14.3. 14:29

Aamulehti

Tampereella ainakin sataa autoa epäillään vahingoitetun jauhesammuttimilla, kertoo Sisä-Suomen poliisi. Teot tapahtuivat maanantaina aamupäivällä Kalevantien varressa sijaitsevassa Technopolisin parkkihallissa.

Poliisi epäilee, että parkkihallissa olleita autoja on vahingoitettu tyhjentämällä jauhesammuttimia useissa eri kerroksissa. Teot tapahtuivat kello 11–11.45 aikana.

”Kyse on ollut autojen sotkemisesta sammutusaineilla. Ulkoapäin sitä on tietysti tehty, mutta riippuen siitä, miten lähellä se on tehty, aineita on voinut mennä jopa konetilaan”, kertoo rikoskomisario Antti Uusipaikka Sisä-Suomen poliisista.

Onko parkkihallissa ollut näiden lisäksi jotakin muunlaista vahinkoa? ”Sellaista ei ainakaan vielä ole tullut ilmi”, Uusipaikka vastaa.

Poliisi pyytää havaintoja

Poliisi tutkii tapahtunutta vahingontekona. Uusipaikan mukaan valvontakameroiden materiaalin pohjalta tiedetään, että ennen tekoja parkkihalliin on mennyt sisälle kolmen pojan seurue.

”Aika hyvät kameravalvonnat näissä tämänkaltaisissa kohteissa on”, Uusipaikka sanoo ja lisää, etteivät teot vaikuta täysin hetken mielijohteesta tehdyiltä. ”Kumminkin useammassa kerroksessa on oltu ja useampia jauhesammuttimia on tyhjennetty. Kyllä siinä on ollut jokin tietty ajatus sitä tehdä.”

Poliisi pyytää havaintoja poikaseurueesta tai muista mahdollisista epäillyistä. Lisäksi tapahtuma-aikaan parkkihallissa sotkettujen tai vaurioituneiden autojen omistajia pyydetään ottamaan yhteyttä poliisiin.

Poliisin mukaan yhteyttä voi ottaa rikosasian tutkijaan sähköpostilla marleena.ehtamo@poliisi.fi tai tekemällä sähköisen rikosilmoituksen maininnalla Technopolis. Omistajia pyydetään kuvaamaan autonsa vahingot ennen pesua. Myös vahingoitetun auton rekisteritunnus on mainittava.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut