Historialliseen rakennukseen etsittiin uutta yrittäjää tiukoin ehdoin – Tuttu perheyritys kivenheiton päästä aloittaa kahvilatoiminnan pian: ”Uniikki ja näkemisen arvoinen”

Kahvilatoiminta jatkuu Milavidassa maaliskuun lopussa, kun tuttua kahvilaa Tampereella pyörittävä perheyritys avaa kahvilan historiallisessa rakennuksessa.

Milavidan kahvila avautuu maaliskuun viimeisenä päivänä. Luvassa on uutta, mutta myös joitakin elementtejä perheyrityksen toisesta kahvilasta Tallipihalta

4.3. 8:00

Aamulehti

Tampereen kaupunki haki loppu- ja alkuvuoden aikana Näsilinnaan uutta toimijaa vastaamaan Milavidan kahvila- ja ravintolatoiminnasta.

Kaupunki kertoi tällöin, että ehtona yrittäjän valinnassa on, että ravintola- ja kahvilatoiminnan tulee olla rakennuksen arvoon ja ilmeeseen sopivaa, ja nyt sellainen yrittäjä on löytynyt aivan kivenheiton päästä.

Tallipihan kahvilan toinen yrittäjä Marjo Paalasmaa kertoo, että tieto valinnasta tavoitti yrittäjät helmikuun lopulla. Hän sanoo, että kuluva kuukausi tulee olemaan todella kiireinen, sillä Milavidan kahvilan avajaisia vietetään jo maaliskuun viimeisenä päivänä.

Paalasmaa paljastaa, että vaikka vielä on paljon tehtävänä, on moni asia jo ehditty miettiä valmiiksi kahvilan valikoiman ja sisustuksen osalta. Paalasmaa paljastaa, että sisustuksen osalta nähdään samoja elementtejä kuin Tallipihan kahvilassa.

Tallipihan kahvilan toinen yrittäjä ja ravintolapäällikkö Teemu Huhtala kertoo, että sisustus tulee olemaan kuitenkin palatsimaisempi kuin Tallipihalla.

”Olen ostanut huutokaupoista upeita elementtejä. Kahvilasta tulee täysin uniikki ja näkemisen arvoinen, kuten koko Näsilinnakin”, Huhtala sanoo.

Vaikka sisustus mukailee Tallipihan tunnelmaa, kahvilavalikoimassa nähdään uusia tuotteita.

"Vielä emme ole lyöneet valikoimaa täysin lukkoon, joten voi olla, että myös joitakin Tallipihalta tuttuja tuotteita saattaa olla osana valikoimaa”, Paalasmaa kertoo.

Marjo Paalasmaa on toiminut Tallipihan kahvilan yrittäjänä yhdessä poikansa Teemu Huhtalan kanssa loppuvuodesta 2018 alkaen. Vielä maaliskuun aikana he avaavat toisen kahvilan.

Kaivattua lisätilaa

Uusi kahvila käsittää kolme salia ja museokaupan tilan. Kesäisin käytössä ovat myös terassit. Paalasmaa iloitsee lisätilasta, jota kasvava kahvilatoiminta on kaivannut kipeästi. Hän kertoo, että päivittäisen kahvilatoiminnan lisäksi Milavida mahdollistaa Tallipihan kahvilalta jatkuvasti kyseltävien yksityistilaisuuksien pitämisen.

”Tilat Tallipihan kahvilassa ovat kuitenkin hyvin rajalliset, mutta nyt pystymme vastaamaan myös isompien ryhmien tarpeeseen järjestää oma tilaisuus”, Paalasmaa kertoo.

Milavida tuo lisätilaa myös jatkuvassa kasvussa olevalle kahvilassa käymisen suosiolle. Paalasmaa sanoo, että kaksi vuotta sitten asiakkaiden kahvilakäyttäytymisessä tapahtui pysyvä muutos.

”Entistä enemmän samat ihmiset käyvät kahvilassa jopa useamman kerran viikossa, kun vielä hetki sitten käytiin korkeintaan viikonloppuna”, Paalasmaa sanoo.

Paalasmaa ei osaa vielä arvioida, nouseeko Milavidan kahvila samanlaiseen kulttimaineeseen kuin Tallipihan kahvila, mutta kertoo kahvilan tekevän suunnitelmia myös tulevaisuuteen.

”Se, millaiseen suosioon kahvila nousee, on asia, jota ei voi ennakkoon tietää. Pyrimme tähän toki.”

Mikä?

Museo Milavida

Museokohde sijaitsee Näsinpuistossa osoitteessa Milavidanrinne 8.

Päänäyttely perehdyttää kävijän Tampereen kosmopoliittien, Nottbeckien elämään.

Esillä on myös vaihtuvia muotia ja muotoilua esitteleviä teemanäyttelyitä.

Milavidassa järjestetään myös erilaisia tapahtumia kuten Museoiden yö toukokuussa ja Tapahtumien yö elokuussa.

Lue lisää: Yhteen Tampereen upeimmista rakennuksista etsitään kahvilayrittäjää – Ehdot historiallisessa ympäristössä toimimiselle ovat tiukat

Oikaisu 5.3.2023 kello 18.40: Jutun faktassa kerrottiin virheellisesti, että Milavidassa olisi käynnissä edelleen Vivienne Westwoodin näyttely. Näyttely päättyi jo helmikuussa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut