Terveysaseman läheltä poistuu pysäköinti­paikkoja Tampereen Tammelassa – näin huonosti liikkuva pääsee perille

Poistuvia kadunvarsipaikkoja on Salhojankadulla Tammelakeskuksen korttelissa enimmillään 20.

Tammelan stadionin länsipuolelta kulkeva Salhojankatu sisältyy uusiin, Tampereella parhaillaan nähtävillä oleviin katusuunnitelmiin. Valokuva on otettu 5. tammikuuta 2023.

7.3. 7:00 | Päivitetty 8.3. 12:35

Aamulehti

Tampereen uuden Tammelan stadionin rakentaminen tuo muutoksia lähistön katuihin, mikä sai Aamulehden lukijan kysymään, miten kulku Tammelakeskuksen terveysasemalle on otettu uusissa suunnitelmissa huomioon.

Suunnittelija Anna Nyhammar Ramboll Finland oy:stä kertoo, että uusi suunnitelma koskettaa Tammelakeskusta vain Salhojankadun puolelta noin 60 metrin matkalta. Itsenäisyydenkadun ja Tammelankadun välisellä osuudella on suunniteltu jalkakäytävät ja pyörätie niin, että sieltä poistetaan pysäköinnistä enimmillään 20 kadunvarsiparkkipaikka.

Uusi suunnitelma ei koske Tammelakeskuksen kohdalla kulkevaa Tammelankadun osuutta tai sen toisella puolella kulkevaa Mäkipäänkatua, josta on esteetön kulku terveysasemalle.

”Mäkipäänkadulla, Vellamonkadulla ja Tammelankadullahan on kyllä edelleen kadunvarsipaikkoja”, Nyhammar sanoo.

Hän muistuttaa, että tapahtumien aikaan liikennejärjestelyistä vastaavat tapahtuman järjestäjä ja Tampereen kaupunki. ”Järjestelyissä varmasti huomioidaan terveysasemalle pääseminen, eikä sinne ajamista estetä”, hän sanoo.

Jos on matkalla tapahtumaan invataksilla, sille on pysähdyspaikka stadionin pääsisäänkäynnin edessä.

Ei rotvallinousua

Nyhammar kertoo, että esteettömyys lisääntyy monin ratkaisuin suunnittelualueella. Esimerkiksi kaikki stadionin ympäristön suojatiet ovat esteettömyyden erikoistasoa. Suojateiden kohdat osoitetaan huomioradioin ja niiden kohdalle tulee kohokuviolaatat näkövammaisia varten. ”Lisäksi suojatien kohdalla ei ole rotvallinousua”, hän sanoo.

Esteetöntä kulkua takaa terveysaseman pääovelle osaltaan myös se, että ratikkapysäkit ovat noin sadan metrin päässä molempiin suuntiin. ”Jos se sopii itselle, on se liikkumismuotona hyvin moderni ja esteetön. Esimerkiksi kadun ylityskohdat ovat esteettömyyden erikoistasoa, ja pysäkeillä on ääniopasteet”, Nyhammar sanoo.

Uudet katusuunnitelmat ovat parhaillaan nähtävänä. Niistä voi tehdä virallisia kirjallisia muistutuksia 13. maaliskuuta saakka. Suunnitelmat koskevat Tammelan stadionin ympärillä kulkevia katuja.

Suunnitelmaehdotukset ovat nähtävänä Tampereen kaupungin nettisivustolla ja palvelupisteessä (Frenckellinaukio 2 B). Muistutukset on osoitettava kirjallisesti Tampereen kaupungin yhdyskuntalautakunnalle ja toimitettava kirjaamoon.

Lisätty 8.3.2023 kello 12.35 tieto, missä suunnitelmaehdotukset ovat nähtävillä ja mihin muistutus on toimitettava.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut