Yksi Länsi-Tampereen vilkkaimmista risteyksistä siirretään – Näin liikenne­järjestelyt muuttuvat

Tampereen Lielahden ja Hiedanrannan asuinalueille tulee uusi kulkuyhteys Paasikiventienkadulta. Nykyinen liittymä suljetaan.

Tämä Enqvistinkadun liittymä vaihtaa paikkaa, jotta kulku Hiedanrantaan suunnitellulle asuinalueelle saadaan toteutettua.

1.3. 13:33

Aamulehti

Paasikiventieltä Lielahteen kääntyvää Enqvistinkadun liittymää aiotaan siirtää noin 100 metriä itään eli Tampereen keskustaan päin. Muutos tehdään Hiedanrannan asuinalueen toteuttamiseksi.

Samalla sujuvoitetaan linja-autoliikenteen kulkua uudelle, tilapäiselle pysäkille, jossa voi vaihtaa bussista ratikkaan. Pysyvä vaihtopysäkki rakennetaan myöhemmin lähemmäksi Hiedanrannan asuinaluetta.

Uuteen liittymään tulee Paasikiventieltä ajettaessa kaksi vasemmalle kääntyvää kaistaa Lielahden suuntaan ja yksi kaista pohjoiseen Hiedanrannan asuinalueelle sekä yksi kaista oikealle tilapäisen vaihtopysäkin suuntaan.

Moottoriajoneuvoliikenne Enqvistinkadulta Sellukadulle katkaistaan. Suunnittelu­päällikkö Jouni Sivenius Tampereen kaupungilta kertoo, että syy on risteykseen tuleva, merkittävä jalankulun ja pyöräilyn ylityspaikka. Muut Sellukadulle vievät ajoyhteydet jäävät käyttöön.

Kevyen liikenteen silta Paasikiventien yli puretaan. Kyseessä on entinen rautatiesilta, joka muutettiin jalankulun ja pyöräilyn käyttöön viitisen vuotta sitten. Paasikiventien alikulku säilyy. Enqvistinkadun ja Possiojankadun pohjoispuolelle rakennetaan kevyen liikenteen väylä.

”On tulossa hyvinkin korkealuokkainen eroteltu jalankulun ja pyöräilyn ratkaisu, joka on tulevaisuuteen tähtäävän Hiedanrannan yleissuunnitelman mukainen”, Sivenius sanoo.

Liittymän siirto ja muut rakennustyöt tehdään tämän ja ensi vuoden aikana. Poikkeavia liikennejärjestelyjä on odotettavissa loppukesästä tai alkusyksystä. Suunnitelma­ehdotus on nähtävillä 13. maaliskuuta asti.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut