Poikkeuksellisen kallis asunto tuli vuokralle Tampereella – ”Ei ole aiemmin tullut tämän hintaisia vastaan”

Tampereen keskustassa vuokrattava arvoasunto lupaa ”luksusta arkeen”. Näin hulppean asunnon vuokraaminen Tampereella voi osoittautua vaikeaksi, arvelee OVV:n vuokrauspäällikkö Jenni Lampinen.

Tampereen keskustassa sijaitsevasta Ruuskasen ”palatsista” vuokrataan tyyristä kattohuoneistoa. Asunnon terassilta avautuu näkymä Koskipuistoon ja Hämeenkadun hulinaan.

2.3. 6:00

Aamulehti

Tampereen keskustassa on vuokrattavana poikkeuksellisen kallis asunto. Kattohuoneisto on Hämeenkadun ja Koskipuiston kulmassa sijaitsevassa Ruuskasen talossa. Ilmoituksessa 190 neliön asunnosta pyydetään 3 500 euroa kuukaudessa. Asuntoa vuokraa OP Koti Pirkanmaa.

Palatsimaisen Ruuskasen talon ensimmäiset osat valmistuivat vuonna 1892 ja viimeinen vuonna 1901. Kauppias Kaarlo Ruuskasen rakennuttama ja kaupunginarkkitehti Lambert Pettersonin suunnittelema talo edustaa tyyliltään uusrenessanssia.

Tampereen historiasta kertovan Koskesta voimaa -sivuston mukaan kauppias Ruuskanen olisi saanut innoituksensa näyttävää rakennusta varten ollessaan häämatkalla Italiassa. Piirustukset syntyivät matkalla otetun valokuvan pohjalta.

Tamperetta pommitettiin tammikuussa 1940 kolme kertaa. Tässä Aamulehden kuvaajan Eero Trobergin otos pommitetusta, sammutusvesien jäädyttämästä Ruuskasen talosta.

Talo vaurioitui talvisodan pommituksissa, minkä vuoksi rakennusta korjattiin sekä korotettiin uudella jugendtyylisellä kerroksella vuonna 1941. Tästä samasta kerroksesta löytyy nyt vuokralle ilmoitettu asunto.

Tällä hetkellä Vuokraovi.com-palvelussa asunto on Tampereen kallein, ellei ota huomioon kalustettuja Forenomin vuokraamia omakotitaloja. Vuokrailmoitus oli palvelussa nähtävillä vielä keskiviikkoiltana.

Onko hinta kohdillaan?

Asunnossa on 190 neliötä, kuusi huonetta ja suuri kattoterassi. Vuokraovi-sivustolla julkaistussa ilmoituksessa luvataan ”luksusta arkeen” muun muassa kodinkoneiden, materiaalien ja kylpytilojen muodossa. Luksusta onkin syytä odottaa 3 500 euron kuukausivuokralla.

Kysyimme Tampereella toimivien vuokravälitysfirmojen edustajilta, mitä ajatuksia asuntoilmoitus heissä herättää. Asuntoa välittävä OP-Kodin myyntipäällikkö ei halunnut kommentoida asiaa ja vetosi kiireeseen.

"Itselleni ei ole aiemmin tullut tämän hintaisia kerrostaloasuntoja vastaan Tampereella”, kertoo Rooma LKV:n vuokravälittäjä Milla Grönstrand. ”Vaikka kyseessä on arvotalo hyvällä paikalla, vuokrapyynti kahden kuukauden vuokravakuudella kuulostaa mielestäni roimalta. Monella 7 000 euroa vastaa oman asunnon käsirahaa.”

Tavallisesti tämän hintatason vuokra-asunnot Tampereella ovat kalustettuja tai vuokraamisen ehdot joustavampia, jolloin niistä on perusteltuakin pyytää tavallista korkeampaa vuokraa, Grönstrand ajattelee. Myös huoneistohotelleista voidaan pyytää tavallisia asuntoja suurempaa vuokraa.

Grönstrandin arvion mukaan tyypillisesti tämän kokoisen asunnon vuokrapyynti Tampereella liikkuisi maksimissaan 2 500 euron tienoilla. Vuokraa nostavia tekijöitä voivat olla esimerkiksi tuore remontti ja erityispiirteet, kuten hieno näköala, kattoterassi tai saunaosasto.

”Se on poikkeuksellinen”, vuokrauspäällikkö Jenni Lampinen OVV:lta kommentoi 3 500 euron kuukausivuokraa Tampereella. ”Myös kohdekin on poikkeuksellinen, ei joka viikko ole vastaavia tarjolla.”

Lampinen näkee, että vuokrapyynti on asunnon sijaintiin ja erityisyyteen nähden kohdillaan. Vuokrahintaan vaikuttavat etenkin sijainti, kunto ja varustelutaso.

”Asunto olisi sopiva vuokraajalle, joka haluaa panostaa asumiseen vähän enemmän. Miksi sellaista pitäisi lähteä puolihintaan vuokraamaan?”

Näin hulppean huoneiston vuokraaminen Tampereella voi osoittautua vaikeaksi, Lampinen sanoo. Hän uskoo, että asukas kuitenkin ennen pitkää löytyy.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut