Vesijohto rikkoutui Tampereen Teiskossa – korjauksessa kesti iltaan asti

Vesijohdon korjaus venyi aiemmasta arviosta.

25.2. 9:56 | Päivitetty 26.2. 8:37

Aamulehti

Tampereen Teiskossa lauantaiaamuna rikkoutuneen vesijohdon korjaustyöt kestivät noin iltakymmeneen saakka, kertoo Tampereen Veden putkimestari Jarmo Niittyniemi.

”Vuotokohta löytyi lopulta kaivurin avulla.”

Tarkempi onnettomuuspaikka sijaitsee Kämmenniemessä Huikulankadun ja Ullakonvainion risteyksessä.

Korjaustyöt aloitettiin kello 13 ja ne venyvät aiemmin arvioidusta aikataulusta. Vielä kello 10.45 arvioitiin, että työt alkavat noin puolenpäivän aikaan ja kestävät noin kuusi tuntia. Korjauksessa kesti kuitenkin odotettua pidempään:

”Joudumme laajentamaan monttua ja kaivamaan vielä lisää, sillä vesijohto ei ollut arvioidussa kohdassa”, Niittyniemi kertoi ennen kello kuutta illalla.

Vesi oli suljettuna noin 30–40 paikalliselta kotitaloudelta. Alueen asukkaille tuotiin vesisäiliöitä.

”Rikko ei ole vaikuttanut suuremmin Kämmenniemen vedenpaineisiin, vettä on riittänyt”, Niittyniemi sanoi lauantaiaamuna.

Putkirikon syy ei ole vielä selvillä.

”Todennäköisesti taustalla on niin sanottu luonnollinen syy, eli putki on voinut rikkoutua vanhuuttaan esimerkiksi tien tärinän tai roudan takia”, Tampereen Vedestä arvioitiin lauantaiaamuna.

Pelastuslaitos eristi alueen

Putkesta pulppusi kuutioittain vettä kadulle. Pelastuslaitos kävi paikalla eristämässä alueen. ”Vesilaitos korjaa rikon, jahka saa sen paikallistettua kaivinkoneen avulla”, pelastuslaitokselta kerrottiin.

Putkimestarin mukaan kadulle vuotanut vesi ei vaikuta aiheuttaneen vaurioita alueen rakennuksiin. ”Se meni aika hyvin ojiin ja kaivoihin.”

Pelastuslaitoksen mukaan onnettomuudesta ei ollut suurta haittaa liikenteelle, sillä alueen pääsi kiertämään eikä tietä ollut suljettu kokonaan.

Pelastuslaitos sai ensitiedon onnettomuudesta noin kello 9.10.

Päivitys 26.2. kello 08.37: Päivitetty kauttaaltaan tuoreilla tiedoilla korjauksen etenemisestä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut