Lainvastaisesta toiminnasta syytetty päiväkotiketju lopettaa yhden Tampereen päiväkodeistaan – tiloissa jatkaa toinen saman alan yritys

Pispalan Pilke-päiväkoti lakkauttaa toimintansa heinäkuun loppuun mennessä. Tiloissa jatkaa Oravametsän päiväkoti.

Pilkkeen Pispalan päiväkoti lopettaa toimintansa heinäkuun lopussa.

25.2. 7:00

Aamulehti

Pispalan Pilke-päiväkoti lopettaa toimintansa heinäkuun lopussa. Pilke-päiväkotiketjun Pirkanmaan aluejohtaja Jenni Mäkelän mukaan lakkauttamisen syynä on kaupungin kanssa päättyvä sopimus.

”Tampereen kaupungin kanssa sovittu viisivuotinen ostopalvelusopimus päättyy heinäkuun viimeinen päivä. Samaan aikaan päättyy myös kaupungin vuokrasopimus Ahjolan kanssa.”

Mäkelän mukaan muut Pilkkeen Tampereen ja Pirkanmaan päiväkodit jatkavat toimintaansa kuten ennenkin.

Päiväkotiketjua on syytetty aikaisemmin lainvastaisesta toiminnasta. Marraskuussa Aamulehti kertoi, että Tampereen kaupungille on tullut syksyn aikana valituksia Pispalan Pilke-päiväkodista ja varhaiskasvattajien tekemiä epäkohtailmoituksia Pispalan yksikön lisäksi Vuoreksessa toimivasta Komeetta-yksiköstä. Pispalan-päiväkodista irtisanoutui kevään jälkeen kahdeksan yhdeksästä siellä työskennelleestä kasvattajista.

Pilke julkaisi torstaina 17. marraskuuta verkkosivuillaan toimitusjohtajan allekirjoittaman pahoitteluviestin Tampereen tilanteesta. Samana päivänä Pilke kertoi myös aloittavansa hallintoa, päiväkodin johtajia sekä päiväkodin huoltajia koskevat muutosneuvottelut.

Lue lisää: Lainvastaisesta toiminnasta syytetyn päiväkotiketjun työntekijät kertovat vakavista ongelmista Tampereella – Tällainen työpaikka on kohun keskelle joutunut Pilke

Lue lisää: Tampereen kaupunki syyttää suurta yksityistä päiväkotiketjua lainvastaisesta toiminnasta ja lasten turvallisuuden vaarantamisesta: ”Lapset eivät enää mene mielellään päiväkotiin”

”Luonnollinen syy”

Tampereen kaupungin varhaiskasvatusjohtaja Elli Rasimuksen mukaan sopimuksen päättymisen taustalla ei ole minkäänlaista draamaa.

”Pilke ei ole esittänyt Ahjolan suuntaan kiinnostusta toiminnan jatkamisesta. Toiminnan lopettamiselle on siis täysin luonnollinen syy: sopimuksen päättyminen. Kaupunki ei ole esittänyt mitään vaatimusta toiminnan lopettamisesta.”

Kaupunki antoi lokakuun puolivälissä Pilke-päiväkodeille määräyksen korjata Pispalan-päiväkodin puutteet 30. marraskuuta mennessä. Muutosvaatimukset sisälsivät muun muassa henkilöstömitoituksen muuttamisen riittävämmäksi ja henkilöstön vaihtuvuuden vähentämisen. Rasimuksen mukaan selkeää parannusta on ollut havaittavissa.

”Asian tiimoilta pidetyssä vanhempainillassa vanhemmat ilmaisivat tyytyväisyytensä ja sanoivat toiminnan rauhoittuneen. Heidän mukaansa muun muassa henkilöstövaje vaikutti parantuneen.”

Oravametsä ottaa ohjat

Ahjolan päiväkotitoiminta ei kuitenkaan lopu kokonaan, sillä tiloissa jatkaa Oravametsän päiväkoti. Oravametsä on Tampereen ja Kangasalan kaupunkien hyväksymä palvelusetelipäiväkoti. Oravametsä on tehnyt Ahjolan kanssa vuokrasopimuksen elokuun alusta alkaen.

Pilkkeen Mäkelän mukaan lasten vanhemmat ovat tietoisia muutoksesta.

”Olemme järjestäneet asiasta tiedottavan vanhempainillan, jossa oli myös meiltä päiväkodin johto paikalla”, hän kertoo.

Varhaiskasvatusjohtaja Rasimuksen mukaan samat lapset jatkavat siis päivähoitoaan, vain palveluntarjoaja vaihtuu.

”Lapsille on tärkeää, että leikkikaverit pysyvät samoina. Myös osa Pilkkeen henkilöstöstä aikoo myös hakea töihin uudelle palveluntuottajalle, jotta samat hoitajat säilyisivät.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut