Tampere neuvottelee jo uudesta nuoriso­tilasta Koskikeskuksessa – toisesta vaihtoehdosta tuli aiemmin palautetta

Tampereen kaupunki neuvottelee Koskikeskuksen omistajan Cityconin kanssa vuokratiloista, joihin rahoituksen saanut tuleva nuorisotila voitaisiin sijoittaa.

Tampereen kaupunki haluaisi uuden nuorisotilan sijaitsevan Koskikeskuksessa. Tähtäimessä olevat reilun 300 neliön tilat sijaitsevat kauppakeskuksen nollakerroksessa. Ihmiset vierailivat remontoitavassa Koskikeskuksessa tammikuussa 2023.

22.2. 20:11

Aamulehti

Tampereen keskustaan tulevan nuorisotilan rahoitus varmistui maanantaina, ja sopivaa paikkaa on jo kaavailtu Koskikeskus-kauppakeskuksesta.

Ykkösvaihtoehtona on noin 330 neliön kokoiset tilat kauppakeskuksen pohjakerroksesta, kertoo Tampereen kaupungin sivistyspalveluista vastaava apulaispormestari Matti Helimo (vihr.). Tällä hetkellä tiloissa on joustavalla sopimuksella vuokralla Plan International -lastenoikeus­järjestön taidenäyttely.

Tarjolla olisi myös pienempi, noin sadan neliön tila, jossa pidettiin jo vuonna 2019 pop up -tyyppistä eli väliaikaista nuorisotilaa. Kyseisen tilan ongelmana oli kuitenkin sen ahtaus, minkä vuoksi myös melutasot nousivat. ”Sieltä tuli yrittäjiltä ja naapurilta hieman palautetta.”

Kooltaan suurempi tila mahdollistaisi Helimon mukaan paremman toiminnallisuuden. Lisäksi tilassa voitaisiin palvella eri kohderyhmien nuoria.

Lue lisää: Päätös tuli: Tampereen keskustan nuorisotilalle rahat – voidaan avata syksyllä

Aikaisintaan syyskuussa

”Koskikeskuksen puolelta on suhtauduttu kauppakeskukseen suunniteltuun nuorisotilaan positiivisesti ja aktiivisesti”, Helimo sanoo. ”He eivät ole lähestyneet tätä yksinomaan bisnesnäkökulmasta.”

Isommat tilat sopisivat hänen mukaansa myös kaupungin lupaamaan budjettiin. Vuokrataso tiloissa olisi noin 15 euroa neliöltä. Nuorisotilan vuosikustannukset ovat 276 000 euroa sisältäen neljän ohjaajan henkilöstökulut, tilavuokrat, vartioinnin sekä muut toiminnasta aiheutuvat kulut. Kaupungin rahoitus mahdollistaa palvelun aloittamisen syyskuun alusta.

Jos Koskikeskuksen suunnitelmat kariutuvat, toinen vaihtoehto olisi Helimon mukaan esimerkiksi Ratinan kauppakeskus. Varmaa on joka tapauksessa se, että tilat tulevat keskustaan.

Kasvu lisää tarvetta

Tampereen väkiluku kasvaa, joten nuoriso­palvelu­verkon pitää Helimon mukaan pystyä elämään sen mukana.

Keskeisellä sijainnilla halutaan tavoittaa mahdollisimman paljon nuoria. Koskikeskus on jo entuudestaan nuorison suosima kokoontumispaikka, mutta myös esimerkiksi liikkuva nuorisotyö voisi hänen mukaansa vinkata nuoria uusista tiloista.

Tavoitteena on, että tilan kokisi omakseen kaikenlainen nuoriso. ”Tässä pitää kuunnella myös nuoria, että emme tarjoa mitään yhtä tiettyä muottia.”

Lue lisää: Nuorilta loppuvat tilat kesken Tampereella eikä kaupungilla ole rahaa, muissa isoissa kaupungeissa tilanne paljon parempi – Tätä mieltä ovat nuoret

Lue lisää: Tampere kehittää nuorisopalveluita kokonaisuutena – kehitys ei aina ole niin nopeaa, kuin toivottaisiin

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut