Linja-autoliikenteen lakko seisauttaa laajasti Nyssen liikenteen – Katso, mitkä linjat liikennöidään

AKT on antanut lakkovaroituksen linja-autoalalle 1. maaliskuuta alkaen. Sen kanssa päällekkäin on osumassa myös Tampereen ratikkaan vaikuttava rautatiealan lakko.

AKT:n linja-autoliikennettä koskevan lakon ulkopuolelle jäisi osa linjoista. Linja 29 ei ole yksi niistä.

21.2. 15:51 | Päivitetty 28.2. 20:47

Aamulehti

Auto- ja kuljetustyöntekijöiden ammattiliiton AKT:n keskiviikkona alkavaksi aiottu lakko toteutuu, ja sillä on laajat vaikutukset Tampereen seudun Nysse- liikenteeseen.

AKT hylkäsi tiistaina työriidan sovintoehdotuksen. Linja-autoliikennettä koskeva lakko alkaa 1. maaliskuuta kello 3.00 alkaen. Lakon on ilmoitettu päättyvän 10. maaliskuuta kello 3.00.

Lakko pysäyttää yli puolet Nyssen bussiliikenteestä. Lakon piirissä ovat Länsilinjat, Paunu, Pirkanmaan Tilausliikenne ja Pohjolan Liikenne.

Normaalisti liikennöidään TKL:n, Valkeakosken Liikenteen ja Vekka Groupin liikennöimät linjat 2, 7, 8, 17, 28, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 47, 58, 60, 63-67, 82, 86, 95X, 95KUTSU ja 103. Linjoilla 6, 12, 39A ja 41 liikennöidään osa vuoroista.

Muilla linjoilla liikennöinti keskeytyy.

U-linjojen vuoroista voi tiedustella liikennöitsijältä. Nysse ei vastaa U-linjojen liikennöinnistä, sen suunnittelee ja järjestää ulkopuolinen toimija.

Lakon aikana ajettavat vuorot voi tarkistaa Nyssen reittioppaasta, josta perutaan lakon piirissä olevien liikennöitsijöiden kaikki vuorot. Perutut vuorot näkyvät yliviivattuina. Koska peruttuja vuoroja tulee paljon, niistä ei poikkeuksellisesti kerrota Twitterissä Nyssen poikkeusinfon tilillä. Sen sijaan ne näkyvät reittioppaan lisäksi sivulla nysse.fi/poikkeustilanteet.

Yksittäisiä vuoroja lisätään reittioppaaseen sitä mukaa, kun tieto ajettavasta vuorosta vahvistuu. Muutoksia voidaan tehdä nopeastikin, joten vuoron liikennöinti kannattaa tarkistaa reittioppaasta juuri ennen lähtöä.

Tampereen joukkoliikennejohtaja Mika Periviita sanoo, että lakon vaikutukset ovat laajat. Nysse-liikennettä on Pirkanmaalla kahdeksan kunnan alueella. Lakolla on pienimmät vaikutukset Tampereen kantakaupungin alueella.

Lakon aikana ajantasaisin tieto on saatavilla Nyssen sähköisestä reittioppaasta.

”Pyrimme kertomaan asiakkaille mahdollisimman hyvin reaaliaikaisen tiedon siitä, mitkä linjat liikennöidään. Tieto löytyy Nyssen reittioppaasta.”

Mikä?

Lakon ulkopuoliset linjat

Lakon aikana normaalisti liikennöidään TKL:n, Valkeakosken Liikenteen ja Vekka Groupin liikennöimät linjat 2, 7, 8, 17, 28, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 47, 58, 60, 63-67, 82, 86, 95X, 95KUTSU ja 103.

Linjoilla 6, 12, 39A ja 41 liikennöidään osa vuoroista. Ajantasainen tieto linjoista löytyy reittioppaasta.

Ratikkalinjat 1 ja 3 liikennöivät toistaiseksi normaalisti 6.3. asti, jolloin voi alkaa rautatiealaa koskeva lakko.

Osa linjoista ajetaan

AKT:n lakkovaroitus ei koske Tampereen kaupunkiliikenne TKL:n liikennöimiä linjoja. Neljällä linjalla liikennöivät sekä TKL että yksityiset liikennöitsijät, ja niistä ajetaan TKL:n vuorot.

Yksityisten liikennöitsijöiden liikennöimät linjat ovat lakon piirissä. Näilläkin linjoilla esihenkilöt ja omistajat saattavat ajaa joitakin vuoroja.

Periviita arvioi, että lakon aikana liikennöivät linjat painottuvat Tampereen kaupungin alueelle.

Koululaislinjat pyritään hoitamaan, mutta Periviita sanoo, ettei niiden liikennöintiä voida lakon aikana taata.

Linja-autoalan mahdollisen lakon ajalle osuu myös Rautatiealan unioni RAU:n sekä Julkisten ja hyvinvointialojen liiton JHL:n lakkovaroitus rautatiealalle 6. maaliskuuta alkaen. Lakko vaikuttaisi VR:n liikenteeseen ja Tampereen ratikkaan.

Jos linja-auto- ja rautatiealaa koskevat lakot toteutuvat, Tampereen seudun joukkoliikenne on isolta osin pysähdyksissä neljä päivää.

Päivitys 28.2.2023 kello 15.34: Nysse kertoi tiistaina, ettei se julkaise peruttuja vuoroja Nyssen poikkeusinfossa Twitterissä, koska peruttuja vuoroja tulee paljon. Aiemmin kerrotun tiedon mukaan tiedot perutuista vuoroista olisi viety Twitteriin.

Päivitys 27.2.2023 kello 16.23: Päivitetty juttuun tuoreet tiedot mahdollisen lakon vaikutuksista.

Oikaisu 28.2.2022 kello 8.24: Jutun kuvatekstissä väitettiin virheellisesti, että linja 29 jäisi lakon ulkopuolelle. Todellisuudessa näin ei ole.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut