Päätös tuli: Tampereen keskustan nuorisotilalle rahat – voidaan avata syksyllä

Tampereen kaupunginvaltuusto päätti lisätä sivistyspalvelujen toimintamenoja, jotta nuorisotila voidaan avata syksyllä kaupungin keskustaan. Alustavien puheiden perusteella tila voisi olla esimerkiksi Koskikeskuksessa.

Tampereen kaupunginvaltuusto päätti keskustan nuorisotilan rahoituksesta maanantaina. Päätös oli odotettu, sillä nuorisotilan tarve on ollut tiedossa jo monta vuotta.

20.2. 18:08

Aamulehti

Tampereen kaupunginvaltuusto hyväksyi Tampereen keskustan nuorisotilalle tarvittavat rahat maanantaina kokouksessaan. Nuorisotila voidaan avata syyskuussa.

Nuorisotilan vuosikustannukset ovat 276 000 euroa, sisältäen neljän ohjaajan henkilöstökulut, tilavuokrat, vartioinnin sekä muut toiminnasta aiheutuvat kulut. Kuluja tulee viiden kuukauden osalta 115 000 euroa, kun tila avataan syyskuun alussa. Tämä summa päätettiin valtuustossa lisätä sivistyspalvelujen palvelualueen vuoden 2023 toimintamenoihin.

Tampereen sivistyspalvelujen johtaja Lauri Savisaari sanoi helmikuun alussa Aamulehden haastattelussa, että alustavien puheiden perusteella tila voisi olla esimerkiksi Koskikeskuksessa, jossa on aiemminkin ollut väliaikainen nuorisotila.

Asiaa käsiteltiin kaupunginvaltuuston kokouksessa osana kuluvan vuoden talousarviomuutoksia. Valtuutetut keskustelivat päätöksestä hieman alle tunnin. Puheenvuoroissa sivuttiin muun muassa nuorten tuen tarvetta, häiriökäyttäytymistä ja Tampereen katujen turvallisuutta.

Päätös oli odotettu, sillä Tampereen keskustan nuorisotilan tarve on ollut tiedossa jo monta vuotta, ja nuorisotilasta on käyty vuosittain neuvotteluja. Nyt nuoret ovat kokoontuneet Tampereen keskustassa julkisissa ja puolijulkisissa tiloissa, kuten kauppakeskuksissa, kaduilla, puistoissa ja Laikun lavalla.

Valtuutetut keskustelivat uudesta nuorisotilasta hieman alle tunnin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut