Tampereen ydinkeskustaan uusi tornitalo – tulossa jopa 25 kerrosta

Itsenäisyydenkatu 2:n asemakaava valmistelussa. Kaavaluonnoksesta voi jättää mielipiteitä 9. maaliskuuta saakka.

Itsenäisyydenkatu 2:ssa on nyt valokuvassa vasemmassa laidassa keskellä oleva matala punatiilirakennus. Taustalla näkyy korkeimpana 21-kerroksinen Luminary. Kuva on otettu maaliskuussa 2022.

16.2. 11:45 | Päivitetty 16.2. 14:06

Aamulehti

Tampereen rautatieaseman ja ratapihan naapuriin aiotaan rakentaa korkeimmillaan joko 25- tai 23-kerroksinen talo, johon tulisi liike-, toimisto- ja asuintiloja. Esimerkiksi lähistöllä jo sijaitsevassa Torni-hotellissa on 25 kerrosta.

Osoitteessa Itsenäisyydenkatu 2 on nyt vuonna 1990-valmistunut liike- ja toimistorakennus, jossa sijaitsee tällä hetkellä esimerkiksi Ukraina-talo, ravintoloita ja majoitusta.

Asemakaava tuli vireille syyskuussa 2022, jolloin osallistumis- ja arviointisuunnitelma oli nähtävillä ja siitä saatiin mielipiteet ja lausunnot.

Tämä alkuvaiheen havainnekuva on syyskuulta 2022, jonka jälkeen suunnitelmat ovat tarkentuneet kahdeksi tämän kuvan hahmotelmasta poikkeavaksi vaihtoehdoksi. Toisessa torniosa on aseman puolella ja toisessa keskellä.

Kaavasta oli viranomaisneuvottelu lokakuun lopussa. Meneillään olevassa valmisteluvaiheessa selviää, tuleeko rakennuksesta 25- vai 23-kerroksinen.

Jos rakennukseen tulee 23 kerrosta, se sijoitettaisiin tontin keskiosaan, ja sen matalampi osa olisi seitsemänkerroksinen. Jos kerroksia on 25, korkein osa tulisi Ratapihankadun puoleiseen päätyyn. Matalassa osassa olisi kuusi kerrosta.

Asemakeskus otetaan huomioon

Asemakaavamuutos rajautuu Ratapihankatuun, Itsenäisyydenkatuun ja Pakkahuoneenaukioon, jonka alapuolella ovat Noutoparkki ja P-Hämppi sekä pysäköintilaitoksista Pakkahuoneenaukiolle johtava Tullin ramppi. Suunnittelualueen omistavat Kiinteistö oy Itsenäisyydenkatu 2 ja Tampereen kaupunki.

Kaavaluonnoksesta voi jättää mielipiteitä 9. maaliskuuta saakka.

Kun asemakaavaehdotus myöhemmin valmistuu, sen asettamisesta esille lausuntoja ja muistutuksia varten päättää Tampereen kaupungin yhdyskuntalautakunta.

Asemakaavassa otetaan huomioon uuden asemakeskuksen ja henkilöratapihan suunnitelmat. Hyväksytyssä asemakeskuksen yleissuunnitelmassa todettiin, että Itsenäisyydenkatu 2:ssa oleva rakennus voidaan esittää purettavaksi.

Täsmennetty 16.2.2023 kello 13.50 havainnekuvan kuvatekstiin, että kyseessä hahmotelma syyskuulta 2022. Sen jälkeen suunnitelmat ovat tarkentuneet kahdeksi tämän kuvan hahmotelmasta poikkeavaksi vaihtoehdoksi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut