Mies ajoi skuutilla päin punaisia ja törmäsi henkilöautoon Tampereella – Video näyttää vaarallisen tilanteen

Punainen valo ehti palaa noin 10 sekunnin ajan ennen törmäystä.

13.2. 16:38

Aamulehti

Noin 50-vuotias mies on tuomittu sakkorangaistukseen viime kesänä Tampereella tapahtuneesta liikenneonnettomuudesta. Tuomioon johtanut onnettomuus tapahtui perjantai-iltana 10. kesäkuuta Ratinassa.

Vuokraskuutilla ajanut mies ajoi Hatanpään valtatien reunassa kulkevaa pyöräkaistaa kohti Hämeenkatua. Suvantokadun risteyksessä paloi punainen valo, mutta mies ajoi pyörätien jatkeelle ja törmäsi liikkeelle lähteneeseen henkilöautoon.

Mies kertoi kuulusteluissa ajaneensa noin 10–15 km/h nopeudella. Risteystä lähestyessään hän kertoi katsoneensa, että jalankulkijat eivät vielä ole suojatiellä, vaan hän pääsee menemään risteyksestä ennen heitä. Hän kertoo muistaneensa törmäyksen punaiseen autoon, mutta ei muuta itse törmäyksestä, ja että tuli tajuihinsa vasta sairaalassa.

Puhalsi yli kaksi promillea

Mies kertoi poliisin esikuulustelussa osallistuneensa firman kesäjuhliin, joissa oli tarjolla ruokaa ja virvokkeita. Hän sanoi juoneensa lähinnä kaljaa. Mukana saattoi olla myös muutama kuohuviini-annos. Hän ei kokenut olleensa kovin päihtynyt lähtiessään ajamaan skuutilla. Tapahtuneen jälkeen hän puhalsi alkometriin 2,16 promillea.

Kuulusteluissa poliisi kysyi, vaikuttiko päihtymystila hänen mielestään havaintojen tekemiseen. Miehen mukaan tilanteessa vaikutti enemmän se, että hän oli tuntemattomassa kaupungissa. Hän sanoi hetkeä ennen törmäystä pysähtyneensä juomaan mukanaan ollutta jaloviinaa, mikä oli saattanut vaikuttaa puhallutustulokseen.

Pirkanmaan käräjäoikeus tuomitsi hänet 30 päiväsakkoon liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja liikennejuopumuksesta moottorittomalla ajoneuvolla. Hänen tuloillaan sakon suuruudeksi tuli 1 470 euroa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut