Purkaminen on alkanut – Entisen Kesoilin talon paikalle nousee 6–8-kerroksinen asuintalo Tampereella

Tammelan kaupunginosassa olevalle tontille on tulossa yli 200 asuntoa, joista osa on joko vuokra-asuntoja tai palveluasuntoja ikäihmisille. Päätös, kumpia rakennukseen valmistuu, tehdään kevään aikana.

Tammelan puistokatu 21:ssä oli toimistotiloja, eikä niille ole enää kysyntää. Tilalle tulee asuntoja.

10.2. 6:28 | Päivitetty 11.2. 15:35

Aamulehti

Tampereella Tammelan puistokadun ja Kullervonkadun kulmatontilla olevan rakennuksen purkaminen on alkanut.

Purkaminen ja entisen huoltoasema-alueen maaperän puhdistustyöt saadaan päätökseen kesän aikana. Sen jälkeen uuden rakentaminen alkaa mahdollisimman pian. Tontin omistaa OP-Henkivakuutus. ”Yhteistyökumppani rakentamisessa on YIT”, sanoo OP-Kiinteistösijoituksen toimitusjohtaja Markku Mäkiaho.

Vuonna 1986 tehdyssä rakennuksessa on ollut K-Market Kattimatti, ravintola Tammelan hovi ja Nesteen kylmäasema. Alunperin siinä oli Kesoil oy:n toimitilat. Huoltoasemayritys Kesoil lopetettiin vuonna 1995 ja sulautettiin Nesteen huoltoasemaverkkoon.

”Ajatus on, että K-Market Kattimatti saadaan takaisin”, sanoo Mäkiaho

Purkutyöt alkoivat sisältä, mutta ne ovat edenneet jo osin rakennuksen ulkopuolelle. Kullervonkadun puolella oli ruokakauppa, myös uuteen kiinteistöön tulee liiketiloja.

Lue lisää: Kesoilin talon tilalle nousee kerrostalo Tampereen Tammelassa – Bensa-aseman purkua valmistellaan parhaillaan

Kortteliin suunnitellaan 6–8-kerroksista asuinkerrostaloa. Osa asunnoista on vapaarahoitteisia omistusasuntoja, osa on joko palveluasuntoja ikäihmisille tai vapaarahoitteisia vuokra-asuntoja. Asemakaava mahdollistaa tontille yli 200 asunnon rakentamisen. Tontin rakennusoikeus kasvaa nykyisestä 6 480 kerrosneliömetristä 14  530 kerrosneliömetriin.

Mäkiaho sanoo, että kevään aikana selviää, tuleeko rakennukseen omistusasuntojen lisäksi vuokra-asuntoja vai palveluasuntoja. Päätökseen vaikuttaa muun muassa kysyntä.

Rakennus valmistuu joko 2024 tai 2025.

Tammelan kaupunginosaa on kehitetty viime vuosina täydennysrakentamalla. Uutta on rakennettu tai rakenteilla muun muassa Tammelan stadionin alueella, Tammelan puistokadun ja Vellomonkadun kulmaan, josta purettiin vuonna 1974 rakennettu talo, entistä korkeampi rakennus nousee myös Tammelan puistokadun ja Kullervonkadun kulmaan.

Entinen Kesoilin talo on rakennettu vuonna 1986. Uuden rakennuksen on määrä olla valmis viimeistään 2025.

Oikaisu 11.2.2023 kello 15.33: Jutun lopussa puhuttiin virheellisesti Tammelan puistokadun ja Erkkilänkadun kulmasta, kun tarkoitettiin Tammelan puistokadun ja Kullervonkadun kulmaa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut