Puistoruokailu jatkuu Tampereella tulevana kesänä – nyt etsitään vapaaehtoisia ja yhteistyö­kumppaneita

Viime kesän puistoruokailuissa jaettiin tamperelaisille lapsille ja nuorille yhteensä lähes 6000 lämmintä ateriaa. Mukaan tavoitellaan nyt yhtä uutta aluetta.

Kesäkuu oli viime vuonna vilkkainta aikaa Tampereen puistoruokailuissa. 7-vuotias Niia Kivipensas kävi siskonsa ja äitinsä kanssa puistoruokailemassa Kaukajärvellä.

8.2. 13:37

Aamulehti

Suosittu puistoruokailu jatkuu Tampereella ensi kesänä. Nyt mukaan etsitään yhteistyökumppaneita ja vapaaehtoistyöntekijöitä.

Viime vuonna puistoruokaa oli tarjolla Hervannassa, Kaukajärvellä, Peltolammilla ja Tesomalla. Tänä kesänä puistoruokailua halutaan jatkaa ainakin näillä samoilla alueilla.

”Tavoitteena on, että mukaan saataisiin myös Lentävänniemi-Lielahti. Se on kuitenkin vasta tavoite”, kertoo puistoruokailua koordinoiva aluekoordinaattori Jarno Koskinen Tampereen kaupungilta.

Toimintaa on tarkoitus jatkaa samaan tapaan kuin viime kesänäkin, jolloin puistoruokaa tarjottiin puistoissa kesä-heinäkuussa neljänä arkipäivänä viikossa kello 11–13. Ensimmäinen tunti oli ohjattua toimintaa, kuten musiikkia, liikuntaa, leikkejä ja pelejä. Ruokailu alkoi puolenpäivän aikaan, jolloin tarjolla oli lämmin ateria kaikille enintään 16-vuotiaille tamperelaisille.

Kesän aikana tamperelaisille lapsille ja nuorille jaettiin yhteensä lähes 6 000 ateriaa.

Ensi kesäksi vapaaehtoisia

Puistoruokailu toteutetaan Tampereen kaupungin ja alueen toimijoiden yhteistyönä. Kaupunki vastaa puistoruokailun kuluista ja toiminnan koordinoinnista. Seurakunnat, yhdistykset, yritykset ja muut toimijat osallistuvat kaupungin rinnalla puistoruokailun ohjelman ja ruokajakelun toteuttamiseen.

Kaupunki etsii nyt yhteistyökumppaneita ja vapaaehtoistyöntekijöitä ensi kesäksi.

”Yhdelläkin päivällä voi osallistua, ja osallistumismahdollisuudet ovat monipuolisia. Voi tulla ruuanjakotehtävään, tilastoimaan kävijöitä tai järjestämään ohjelmaa, jos on erityisosaamista”, kertoo puistoruokailua koordinoiva aluekoordinaattori Jarno Koskinen Tampereen kaupungilta.

”Viime vuonna saimme kymmenittäin yhteydenottoja tamperelaisilta, jotka tarjosivat apuaan.”

Auttaminen voi olla esimerkiksi muutaman päivän kuljetusapua pakettiautolla tai kalusteiden tai lasten peli- ja leikkivälineiden lainaamista. Liikunta- ja kulttuuriyhdistykset voivat järjestää lapsille toimintatuokion päivänä tai parina, ja harrastus- ja kaupunginosayhdistykset voivat esitellä toimintaansa, joka sopii koko perheelle. Tervetulleita ovat myös vierailevat tähdet, kuten kaverikoirat, poliisit, palokuntalaiset tai suuret koneet kuljettajineen.

Kiinnostuksestaan voi ilmoittaa sähköisellä lomakkeella maaliskuun loppuun asti.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut