Finnair peruu taas Tampereen lentoja: maaliskuun ajan reitti korvataan bussiyhteydellä – Näin lentoyhtiö kommentoi

Finnair peruu jälleen Tampereen lentojaan. Lentoyhtiön viestinnästä kerrotaan, että lentojen peruutusten taustalla on lentävän henkilöstön tiukka resurssitilanne.

Finnair on perunut jälleen Tampereen lentojaan.

8.2. 5:30

Aamulehti

Finnair peruu maaliskuun reittilentonsa Tampereen ja Helsingin väliltä. Myös Turun ja Helsingin väliset lennot on peruttu. Molempien kaupunkien lennot korvataan maaliskuun ajan bussiyhteydellä.

Lentoyhtiö ilmoitti peruutuksista matkansa varanneille asiakkaille viime viikolla tekstiviestillä. Aamulehden lukija kertoo, että tekstiviestissä tai sen sisältämissä linkeissä ei mainittu asiakkaille, miten ostetut lennot voisi perua.

Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun Finnair peruu Tampereen lentojaan. Aamulehti uutisoi esimerkiksi joulukuussa, kuinka Finnair perui tammikuun reittilentonsa Tampereen ja Helsingin välillä. Myös Helsingin ja Turun väliset lennot peruttiin tammikuulta ja korvattiin busseilla.

Vielä tammikuussa Finnairin verkosto- ja tuottojen optimoinnin johtaja Antti Tolvanen kertoi, että lentoyhtiö tarjoaa maaliskuusta lähtien jälleen lentoyhteyttä aamuksi Helsinkiin ja illaksi takaisin Tampereelle. Kalenteriin lentojen oli merkattu jatkuvan tammikuulle 2024 saakka. Tolvanen totesi tuolloin, että jos mitään yllättävää ei tapahdu, lentoyhtiö lentää Tampereelta. ”Jos jotain tapahtuu, meillä on aina mahdollisuus tarjota toimivat bussiyhteydet”, Tolvanen sanoi.

Lue lisää: Finnair peruu jälleen Tampereen lentoja: tammikuussa reitti korvataan bussiyhteydellä

Taustalla tiukka resurssitilanne

Aamulehti ei tavoittanut Antti Tolvasta haastatteluun, mutta Finnairin viestintäpäällikkö Heidi Lemmetyinen kertoo Aamulehdelle sähköpostitse, että maaliskuun lentojen peruutusten taustalla on lentävän henkilöstön tiukka resurssitilanne. Hän sanoo lentoyhtiön olevan pahoillaan asiakkaille peruutuksista aiheutuneesta vaivasta.

”Kun joudumme valitsemaan mitä lentoja perumme, jos henkilöstötilanne on esimerkiksi flunssakauden aikana tiukka, katsomme aina matkustajamääriä ja lennon tuottavuutta, ja asiakasnäkökulmasta saatavilla olevia vaihtoehtoisia yhteyksiä”, Lemmetyinen kertoo.

Hän toteaa Tampereelta ja Turusta olevan hyvät ja nopeat maayhteydet Helsinkiin. ”Näiden kaupunkien matkustajamäärät ovat sillä tasolla, että reitit on mahdollista korvata tilapäisesti linja-autoyhteyksin. Tampereen lennoilla koneidemme täyttöaste on ollut 20–50 prosenttia.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut