Legendaarinen yökerho palaa Tampereelle – uudet tilat löytyivät Hämeenkadun varrelta

Yökerho Ruma on aiemmin ollut tunnettu persoonallisuudestaan ja värikkäästä sekä erikoisestakin sisustuksesta. Yrittäjä lupaa samankaltaista ”sekametelisoppaa” nytkin.

Ruma aukeaa entisen Ale Bar Pikajunan tiloihin, McDonald'sin yläkertaan.

2.2. 18:16

Aamulehti

Legendaarisen maineen 2010-luvun taitteessa Tampereella saanut Ruma palaa kaupunkiin. Yökerho aukeaa perjantaina 10. päivä helmikuuta Hämeenkadulle, entisen Ale Bar Pikajunan tiloihin, McDonald'sin yläkertaan.

Vuodesta 2006 auki ollut Ruma sulki ovensa vajaan kymmenen vuoden olemassaolon jälkeen alkuvuodesta 2015. Baarin entiselle paikalle Murtokadulle rautatieaseman itäpuolelle insinöörioppilastalo Rastin kohdalle rakennettiin Luminary-tornitalo, joka valmistui vuonna 2018. Jyväskylän Ruma lopetti vuonna 2016.

Ruman johdossa on yrittäjä ja Tampereen musiikki- sekä ravintolaelämästä pitkältä ajalta tuttu Mikko Lahtonen. Hän oli myös aiemmin Ruman perustaja ja toimii tällä hetkellä muun muassa Olympia-korttelin sekä Tammelassa kesäisin auki olevan Aaltone-baarin taustalla.

Hyväksi havaitut elementit pysyvät

Yökerho on aiemmin ollut tunnettu persoonallisuudestaan ja värikkäästä sekä erikoisestakin sisustuksesta. Lahtonen pitää Ruman vahvuutena hauskuutta ja erilaisuutta. Hän lupaa samankaltaista ”sekametelisoppaa” nytkin. Yökerhossa on niin diskoa, oleskelutiloja kuin ”yhteislaulumahdollisuutta”, hän sanoo.

”Siitä alkaa olla melkein 20 vuotta, kun Ruma ensimmäisen kerran aukesi. Tiettyjä asioita pitää päivittää tähän päivään, mutta tiettyjä hyväksi havaittuja elementtejä on vanhasta Rumasta mukana”, Lahtonen sanoo.

Myös moni vanha DJ, kuten DJ Infekto, Mr. Willy, DJ Sami ja Kimik, palaavat Ruman lavalle. Myös joitain rap-painotteisia keikkoja on luultavasti luvassa, Lahtonen sanoo. Asiakaspaikkoja on hieman vajaa 200.

”Ruma on vaihtoehto perus mainstreamille, mutta palvelemme kaikenlaista kuluttajakuntaa”, Lahtonen sanoo ja kuvailee musiikkityyliä indie rockiksi ja popiksi.

Hän kertoo, että vanhoilta kanta-asiakkailta on tullut jo paljon kyselyitä yökerhon avaamisajankohdasta. ”Vanhassa Rumassa käytiin isolla ikähaarukalla, se oli kiva sulatusuuni.”

Tältä näytti Ruman yökerhossa vuonna 2014. Aamulehti selvitti silloin jutussa yökerhojen hintatasoa. Rumassa pieni olut maksoi 3,60 euroa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut