Tampereen Häämessuilla vihitään tänä lauantaina viisi paria avioliittoon

Tampereen Häämessuilla vihitään ensimmäistä kertaa pareja avioliittoon yksityisissä tilaisuuksissa ilman yleisöä.

Tampereen Häämessuilla on menty myös aiemmin naimisiin. Vuonna 2019 Laura Kalola ja Aleksi Peltonen vihittiin Tampereen häämessuilla. Tänä lauantaina viisi paria menee naimisiin Häämessuilla yksityisissä vihkitilaisuuksissa.

1.2. 16:11

Aamulehti

Tampereen Häämessuilla vihitään tänä lauantaina viisi paria avioliittoon yksityisissä vihkitilaisuuksissa. Aiemmin messuilla on menty naimisiin vuonna 2019, jolloin tamperelainen pariskunta meni naimisiin Messu- ja Urheilukeskuksen Tähtiareenalla.

Aamulehti uutisoi tuolloin, kuinka pariskunnan tie vei alttarille parin ottaessa osaa kilpailuun, jossa etsittiin pariskuntaa, joka olisi valmis menemään naimisiin tuhannen ventovieraan silmien edessä. Tätä ennen messuilla ei oltu menty naimisiin.

Vuoden 2020 jälkeen Häämessuja ei ole voitu järjestää koronan vuoksi, mutta koronapandemian aikana Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa järjestettiin erillinen drive-in-häätapahtuma, kertoo Tampereen Häämessujen viestinnän asiantuntija Sirkka Laine.

Tänä vuonna Häämessut järjestetään 28:n kerran ja niiden ideana on auttaa pareja häiden suunnittelussa. Tapahtumassa esitellään esimerkiksi hääpukuja ja kuullaan Sami Sykkön puhe hääetikettien muutoksesta.

Erilainen vihkitilaisuus

Tänä vuonna vihkitilaisuuteen pystyi ilmoittautumaan erillisen hakemuksen kautta. Mukaan mahtui enimmillään kahdeksan paria. Lauantaina messuilla naimisiin menee viisi paria.

Laine kertoo, että tänä vuonna vihkitilaisuudet haluttiin järjestää ihmisten toiveita kunnioittaen yksityisinä tilaisuuksina. Samalla haluttiin tarjota uusi tapa mennä naimisiin. Häämessujen teemana on tänä vuonna luovuuden juhla.

”Poikkeusaikojen jälkeen saadaan jälleen järjestää juhlia täysimääräisesti ja pyrimme vastaamaan ihmisten ajatuksiin, erityisesti luoda omannäköinen erityinen päivänsä”, Laine sanoo.

Vuonna 2020 Häämessuilla oli kävijöitä oli 2 309 ja sitä edellisenä vuonna 2 137.

Laine kertoo, että tämän viikonlopun tuleva kävijämäärä ei ole kuitenkaan täysin vertailukelpoinen edellisiin vuosiin, sillä tänä vuonna yksi sisäänpääsy oikeuttaa kahteen yhtäaikaiseen tapahtumaan. Viikonloppuna Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa järjestetään Häämessujen lisäksi asumisen Asta-messut.

Tampereen Häämessut järjestetään Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa 4.–5.2.2023 kello 10-17. Keskuksessa järjestetään myös Asta-messut 3.–5.2.2023. Yksi lippu oikeuttaa kahteen tapahtumaan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut