Useita ratikan linjan 1 vuoroja peruttu keskiviikkona henkilöstövajeen vuoksi – VR:n operatiivinen päällikkö: Uusia kuljettajia ollaan palkkaamassa

Vuoroja on peruttu keskiviikkona kello 6.30–15.00 aikavälillä.

Useita Tampereen ratikan linjan 1 vuoroja on peruttu keskiviikkona henkilöstövajeen vuoksi.

1.2. 7:22 | Päivitetty 1.2. 10:40

Aamulehti

Useita Tampereen ratikan linjan 1 vuoroja on peruttu keskiviikkona henkilöstövajeen vuoksi. Nyssen sivujen mukaan ainakin yli kaksikymmentä linjan vuoroa on peruttu.

Vuorojen peruutukset koskevat linjan 1 eli Tays-Keskusta-välin vuoroja aikavälillä kello 6.30–15.00 keskiviikkona, kerrotaan Nyssen sivuilla. Perutuille vuoroille ei ole sovittu korvaavia bussikuljetuksia.

VR:n operatiivinen päällikkö Vesa Rauhala sanoo, että linjan 1 perutut vuorot sijoittuvat Nyssen ilmoittamalle aikavälille, eikä lisää peruttuja vuoroja pitäisi ilmetä keskiviikon aikana. Rauhala kertoo, että ratikan vuoroja on jouduttu perumaan kuljettajan sairaustapauksen vuoksi.

”Yksittäinen sairausloma ei kuitenkaan vaikuta näin paljon vuoroihin, vaan taustalla on useampia päällekkäisiä sairauslomia. Kun näitä tulee näin päällekkäin niin valitettavasti vuoroja joudutaan perumaan”, Rauhala sanoo.

Rauhala toteaa, että ylipäätään sijaisuuksien järjestäminen ratikankuljettajille voi olla siinä mielessä haastavaa, että kuljettajien koulutusprosessi on pitkä.

19 uutta kuljettajaa

Rauhala kertoo, että ensi maanantaina alkaa uusi ratikankuljettaja-kurssi, jossa Tampereen ratikkaan palkataan 19 uutta kuljettajaa. Aamulehti uutisoi viime marraskuussa, että osa ratikan kuljettajista on lopettanut työnsä. Tällä hetkellä Tampereen ratikassa työskentelee 68 kuljettajaa.

”Liki kaksisataa haki kuljettajaksi ja 19 palkataan. Uudet kuljettajat aloittavat oppisopimuksella ja huhtikuussa ovat siinä vaiheessa, että pystyvät itsenäiseen ajoon. Noin seitsemän kuljettajaa tulee uuteen Santalahden linjaan, loput normaaleihin resursseihin, esimerkiksi loma-ajan tuuraajiksi”, Rauhala kertoo.

Päivitys 1.2.2023 kello 10.37: Lisätty uutiseen tieto kuljettajaksi hakeneiden määrästä ja työlinjoista.

Päivitys 1.2.2023 kello 8.32: Lisätty uutiseen VR:n operatiivisen päällikön Vesa Rauhalan haastattelu.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut