Tampereen Ojalassa alkaa pian päiväkodin ja koulun rakentaminen

12 miljoonaa euroa maksavan kiinteistön rakentaminen alkaa huhtikuussa, tilat käyttöön elokuussa 2024.

Arkkitehdin luonnos Ojalan päiväkodin ja koulun uudisrakennuksesta.

26.1. 20:25

Aamulehti

Ojalaan aiotaan rakentaa Tampereella uusi päiväkoti ja pienten lasten koulu. Ojalan ja Kangasalan Lamminrahkan uudet kaupunginosat rakennetaan naapureiksi kuntarajalle.

Ojalan päiväkodista on Tampereen kaupungin tiedotteen mukaan tulossa 160-paikkainen. Koulussa voi opiskella 150 esi- ja alkuopetuksen oppilasta. Ojalasta oppilaat siirtyvät kolmannelta luokalta alkaen Lamminrahkan yhtenäiskouluun. Lamminrahkaan valmistuu koulukeskus kesäkuussa. Lamminrahkaan tulee 8 000 asukasta, Ojalaan 4 500 asukasta.

Koulu- ja päiväkotirakentaminen on tarkoitus aloittaa Ojalassa huhtikuussa. Tilojen käyttö alkaa elokuussa 2024.

Koulu ja päiväkoti rakennetaan massiivipuusta. Kaksikerroksisen rakennuksen ensimmäiseen kerrokseen sijoittuvat muun muassa päiväkodin neljä ryhmätilaa, ruokasali ja liikuntasali. Toisessa kerroksessa sijaitsee neljä päiväkodin ryhmätilaa, opetustilat ja kaksi monitoimitilaa. Kerrosten väliä kuljetaan sisäportaita.

Piharakennusten katokset toimivat sade- sekä aurinkosuojina. Pihaan suunnitellaan myös viljelyalueita ja -laatikoita sekä kukkaniittyjä.

Tiloja on mahdollista vuokrata iltakäyttöön, esimerkiksi harrastustoimintaan.

Vuokrataan 20 vuodeksi

Päiväkodin ja koulun urakoitsijaksi valittiin kilpailutuksessa Rakennusliike Lapti oy. Tiloja ylläpitää ja tilat vuokraa kaupungille 20 vuodeksi sijoitusyhtiö Nrep oy. Toteuttajan antama kustannusarvio on 12,08 miljoonaa euroa.

Asunto- ja kiinteistölautakunta hyväksyi keskiviikkona Ojalan päiväkodin ja koulun hankesuunnitelman, vuokrasopimuksen ja rakennuttamissopimuksen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut