Pyynikin uimarannalle tulee yli miljoona euroa maksava ulkorakennus, joka ei ehdi kesäksi – tätä kaikkea on luvassa

Uuden esteettömän huoltorakennuksen on tarkoitus palvella sekä Pyynikin että Rosendahlin uimarantojen käyttäjiä. Rakentaminen alkaa keväällä ja töiden arvioidaan kestävän seitsemän kuukautta.

Pyynikin uimarannan uudesta huoltorakennuksesta tulee esteetön. Rakennuksen julkisivut koostuvat pääosin puurimaelementeistä, joiden takana on ikkunalasitukset.

26.1. 18:56

Aamulehti

Tampereen Pyynikin uimarannalle tulee uusi huoltorakennus. Rakentaminen alkaa huhtikuussa ja valmista pitäisi olla lokakuussa. Huoltorakennus palvelee sekä Pyynikin että Rosendahlin rantojen kävijöitä.

Esteettömään rakennukseen tulee kesäkäyttöön pukuhuone-, pesu- ja wc-tiloja, kioski ja uimavalvojien sosiaalitilat. Lisäksi lähelle huoltorakennusta tehdään kaksi pysäköintipaikkaa liikuntaesteisille.

Uuden rakennuksen julkisivut koostuvat pääosin puurimaelementeistä, joiden takana on ikkunalasitukset. Rakennuksen yhteyteen tulee puinen terassi. Rungoltaan rakennus on kevyt­betoni­harkko-, teräs- ja puurakenteinen.

Tampereen asunto- ja kiinteistölautakunta näytti hankkeelle vihreää valoa kokouksessaan keskiviikkona 25. tammikuuta. Samalla hyväksyttiin tarveselvitys-, hanke- ja toteutussuunnitelma sekä toteutussopimus.

Mikä?

Uusi huoltorakennus

Nousee Pyynikin uimarannalle osoitteeseen Jalkasaarentie 8. Rakentaminen alkaa huhtikuussa ja kestää seitsemän kuukautta.

Pinta-alaltaan rakennus on 137 neliömetriä. Rakennukseen tulee pukuhuone-, pesu- ja wc-tiloja sekä uimavalvojien sosiaalitilat ja kioski.

Rakennus tulee kesäkäyttöön ja se on muuten kylmä, mutta tekninen tila on puolilämmin.

Hankkeen pääsuunnittelija on toiminut Arkkitehti MH oy ja rakennuttamisesta vastaa Tampereen tilapalvelut oy.

Tampereen vilkkain ranta

Arvio hankkeen kustannuksista on noussut. Alkuvaiheessa alustava kustannusarvio oli 900 000 euroa. Nyt toteutuskustannusten kerrotaan olevan yhteensä 1,1 miljoonaa euroa. Kustannusten nousun syyksi kerrotaan muun muassa yleinen hintojen nousu.

Pyynikin uimaranta on kävijämääriltään Tampereen vilkkain ranta. Kesäisin rannalla käy päivittäin jopa 1 500 ihmistä. Hankkeen valmistelu­materiaaleissa todetaan, etteivät rannan palvelut ja varustelutaso nykyisellään vastaa tarvetta. Erityiseksi ongelmaksi nimetään wc-tilojen puute.

Pyynikin uimarantaa alettiin viime vuonna muuttaa kaupungin ensimmäiseksi esteettömäksi uimarannaksi. Urakka pyörätuolilla liikkuville tarkoitetun uimalaiturin, uimakoppien ja pysäköintipaikkojen rakentamiseksi alkoi syyskuussa.

Rakennuttajainsinööri Jukka Rantala Tampereen kaupungilta kertoo, että esteettömän uimarannan laiturit ovat jo valmiit. Maalis–huhtikuussa paikoilleen asennetaan vielä kaksi uimakoppia ja tehdään kaidetöitä, minkä jälkeen ranta on valmis käyttöön.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut