Ensin tuli kirosanoja, mutta pian jo nauratti – Tamperelaisfirma tilasi vahingossa jättimäiset kilvet

Tilaukseen livahti yhdet nollat liikaa ja lopputuloksena yritys sai huvittavan suuret kyltit Tampereella.

Timo Silver esittelee jättimäistä vahinkokylttiä ja oikeankokoista kylttiä.

26.1. 16:09

Tamperelainen yritys tilasi vahingossa jättikokoiset kilvet postilaatikkoaan ja varattu-kyltit autopaikkojaan varten.

”Tuli niin isot kyltit, ettei voi väittää, ettei huomannut paikan olleen varattu”, vitsailee Integrion myyntijohtaja Timo Silver.

Yritys tilasi uudet kyltit, koska on juuri muuttanut konttorinsa uusiin tiloihin. Toiveena oli firman nimi ja osoitetiedot postilaatikkoon sekä kyltit seitsemälle autopaikalle.

Postilaatikon kyltin piti olla korkeudeltaan 35 millimetriä ja leveydeltään 200 millimetriä. Tilausta tehdessä tapahtui kuitenkin näppäilyvirhe ja lukuihin livahti yhdet nollat liikaa. Autopaikan kyltit ovat vielä hieman tätäkin suurempia.

Autopaikkoja varten tilatuista kylteistä tuli niin isot, ettei ainakaan voi väittää, ettei huomannut paikan olleen varattu, Timo Silver vitsailee.

Suomalainen kylttien valmistaja oli jo ennestään tuttu rakennusautomaatio­alalla toimivalle yritykselle.

”Tilaamme heiltä satoja kylttejä vuosittain, joten meille on olemassa hinnastot. Sen vuoksi emme saaneet tilausvahvistusta. Vahvistuksen layoutista kyllä saimme, mutta se näytti hyvältä”, Silver sanoo.

”Heillä ei ole osaa eikä arpaa, meidän kämmi tämä on.”

Kun kylttilähetys pari päivää tilauksenteon jälkeen saapui, pakkaus oli tietenkin iso. Työntekijät eivät ensin hoksanneet, että mikä lähetys heille oikein saapuikaan.

”Kun avasimme pakkauksen, kaikki repesivät nauramaan – paitsi tilauksen tehnyt toimitusjohtajamme Tomi Sammalniemi. Häneltä tuli jonkin verran kirosanoja. Mutta kyllä häntäkin loppupäivästä jo nauratti.”

Mokaan sisältyy viesti siitä, että tekevälle sattuu, mutta se ei ole maailmanloppu, Silver sanoo.

Kun asia oli pureskeltu, yritys tilasi uudet kyltit. Ne saapuivat keskiviikkona ja olivat juuri passelin kokoiset.

Jättikokoisia kylttejäkään ei roskiin heitetä. Postilaatikon kilpi jää muistoksi konttorin seinälle. Autopaikkojen kyltit ovat puolestaan löytäneet paikkansa jääkiekon laukaisualustoina työntekijöiden kotona.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut