Noora Tapio aloittaa vasemmistoliiton valtuusto­ryhmän uutena puheen­johtajana Tampereella

Noora Tapio on valittu vasemmistoliiton Tampereen valtuustoryhmän uudeksi puheenjohtajaksi. Tapio korvaa tehtävässä aiemmin toimineen Milka Hanhelan.

Noora Tapio on valittu vasemmistoliiton valtuustoryhmän uudeksi puheenjohtajaksi. Tapio kuvattiin Tampereen Keskustorilla maaliskuussa 2019.

25.1. 11:27

Aamulehti

Vasemmistoliiton valtuustoryhmän puheenjohtaja vaihtuu Tampereella. Ryhmän uudeksi puheenjohtajaksi valittiin maanantaina Noora Tapio. Hän korvaa tehtävässä toimineen Milka Hanhelan, joka siirtyy valtuustoryhmän varapuheenjohtajaksi.

Valinta ei tullut Tapiolle yllätyksenä. Hän on alkuvaltuustokauden ajan toiminut ryhmän varapuheenjohtajana. ”Jo aiemmin on ollut puhetta, että tällainen vaihdos tehtäviin tulee.”

Tapio on toisen kauden kaupunginvaltuutettu sekä kaupungin­hallituksen ja konsernijaoston jäsen. Tapio on 26-vuotias ja opiskelee yhteiskuntatutkimusta Tampereen yliopistossa.

”On ilo päästä toimimaan ryhmän sisällä, tekemään koordinoivaa tehtävää ja yhteistyötä muiden ryhmien suuntaan”, Tapio kuvailee. ”Koska ajat ovat mallia haastavat, ei varmasti ole tulossa helppo loppuvaltuustokausi.”

Aiemmin valittu linja pitää

Tapio sanoo, että aikoo puheenjohtajana jatkaa perinteistä vasemmistolaista linjaa, jossa etusijalle asetetaan pienituloisten kaupunkilaisten asema. ”Selvää on myös se, että tulen puhumaan ihan kiitettävästi ympäristöpolitiikasta.”

Tapion mukaan poikkipoliittinen yhteistyö on hänelle tärkeää. Hän kuitenkin lisää, ettei pelkää osoittaa sitä, että joskus politiikkaan mahtuu erimielisyyksiäkin. ”Koen, että avoin ja ristiriitojen ytimeen menevä keskustelu on myös demokratian kannalta aivan välttämätöntä.”

Puheenjohtajan vaihdos tuli ryhmässä ajankohtaiseksi myös sen takia, että Milka Hanhela valittiin vasemmistoliiton Pirkanmaan hyvinvointialueen valtuustoryhmän puheenjohtajaksi. Hanhela siirtyi tehtävään siitä luopuneen aluevaltuutetun, kansanedustaja Anna Kontulan tilalle.

Vasemmistoliitolla on Tampereen kaupunginvaltuustossa tällä hetkellä seitsemän valtuutettua.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut