Erolla uhannut Anne-Mari Jussila jäi kokoomuksen johtotroikkaan Tampereella – myös Ilkka Sasi sai luottamuksen

Valtuustoryhmän puheenjohtaja Kalervo Kummola kertoo, että kaikilla oli halu jatkaa puheenjohtajistossa. ”Sanotaan, että pöly on laskeutunut.”

Tampereen kokoomuksen ja rkp:n valtuustoryhmän puheenjohtajana jatkaa Kalervo Kummola (oik.) ja varapuheenjohtajina Ilkka Sasi ja Anne-Mari Jussila.

23.1. 21:06

Aamulehti

Tampereen kokoomuksen ja rkp:n valtuustoryhmä päätti maanantaina, että se jatkaa samalla puheenjohtajistolla. Vielä joulukuussa varapuheenjohtaja Anne-Mari Jussila (kok.) ilmoitti eroavansa ilmi tulleiden häirintätapausten käsittelytavan vuoksi.

Jussila vahvisti Aamulehdelle 11. joulukuuta 2022, että eroilmoitus liittyi toista varapuheenjohtajaa Ilkka Sasia (kok.) koskeviin häirintäepäilyihin ja niiden käsittelytapaan.

Myöhemmin ilmeni, että kaupunginvaltuutettu Antti Ivanoff (kok.) harjoitti häirinnäksi nimettyä käytöstä Tampereen kaupunginvaltuuston pikkujoulujen ravintolajatkoilla 9. joulukuuta.

”Ryhmä kävi keskustelun puheenjohtajistosta, hyvin monipuolisen sellaisen, ja päätyi siihen, että saimme luottamuksen sille tehdylle työlle, mitä on tällä kolmikolla tehty”, Jussila kertoo. ”Toive oli, että jatkaisimme samaisella ryhmällä.”

Joulukuussa ilmoitit eroavasi puheenjohtajistosta. Muuttuiko oma mielesi ja mistä syystä? Vai muuttuiko jokin kokoomuksen ryhmän toimissa?

”Prosessi tämän aiheen ympärillä on ollut asiallinen, ja tuli olotila, että tämä olisi nyt loppuunkäsitelty. Kun saa luottamusta, että on tehnyt hyvää työtä tähän asti ja halutaan jatkavan, päädyin tällaiseen ratkaisuun, että olen valmis tässä jatkamaan.”

Tuliko tästä opiksi jotain, ja miten yhteistyö jatkuu Sasin ja muiden kanssa?

”Keskustelut on käyty suorasukaisesti ja suoraselkäisesti. Ja sitten on todettu, että löydetään yhteinen sävel ja voidaan jatkaa tulevaa kohti.”

Onko takuuta, että häirintäasiat ovat mennyttä aikaa?

”Olemme miettineet, miten tulevaisuudessa aiheen äärelle pysähdymme, jos mahdollisten uusien tapausten äärelle pitäisi pysähtyä. Meillä on yhteiset pelisäännöt, kuinka toimitaan, ja se sopii kyllä minulle.”

Valtuustoryhmän puheenjohtaja Kalervo Kummola kertoo, että kaikilla kolmella oli halua jatkaa puheenjohtajistossa. ”Sanotaan, että pöly on laskeutunut, ja keväällä kuitenkin nämä katsotaan uudestaan, kun kaksivuotiskausi päättyy.”

”Aika vähän siellä pidettiin puheenvuoroja”, Kummola kommentoi Sasin, Jussilan ja itsensä jatkamista puheenjohtajistossa. ”Näillä mennään. Yritin oikein kaivaa porukalta, mutta ei niillä ollut sitten mitään enempää asiaa.”

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut