Asutko kannen tornitalossa Tampereella? Kerro Aamulehdelle kokemuksistasi

Asumisolosuhteet Nokia-areenan kyljessä ovat herättäneet paljon keskustelua. Teemme juttua, millaista on asua jättimäisen tapahtumakeskuksen yhteydessä.

Ensimmäiset asukkaat muuttavat tornitalo Topaasiin 1.9.2021. Arkistokuvassa viereistä Opaalia vielä rakennetaan.

23.1. 10:19

Aamulehti

Aamulehti on kirjoittanut viime päivinä Nokia-areenan yhteydessä olevien tornitalojen ongelmista. Etenkin liikuntarajoitteisille asukkaille kulkeminen omaan kotiin on osoittautunut hankalaksi.

Kari Mäntysaari ja hänen puolisonsa muuttivat noin vuosi sitten Topaasin tornitaloon, joka sijaitsee Nokia-areenan kyljessä. Liikkumisen apuna senioriskootteria käyttävä Mäntysaari kertoo, että pariskunta päätyi ostamaan uuden kotinsa keskustassa sijaitsevasta tornitalosta esteettömyyssyistä. Nyt alle vuotta myöhemmin Mäntysaari toteaa asunnon vaihtamisen olleen virhe.

Lue lisää: Kari Mäntysaari osti uuden asunnon Nokia-areenan tornitalosta – Sitten alkoivat jääkiekon MM-kisat ja ongelmat paljastuivat: ”Olemme katuneet kauppoja”

Aamulehti kirjoitti viime viikolla myös toisesta tornitalojen asukkaasta, joka kertoi järjestyksenvalvojien estävän ajamisen kotiovelle.

Lue lisää: Järjestyksenvalvojat estävät ajamisen kotiovelle Nokia-areenan tornitalossa – Asukas: ”Emme todellakaan tienneet, että tämä on tällaista”

Tornitalot Opaali ja Topaasi ovat Tampereen uusia maamerkkejä ja arkkitehtonisesti erottuvia taloja Tampereen keskustan kaupunkikuvassa. Ne on suunnitellut maineikas arkkitehti Daniel Libeskind.

Jo pelkästään asuntojen hinnat herättivät paljon keskustelua ennen kotien valmistumista. Aamulehdessä muun muassa pohdittiin, onko erään asunnon yli 12 000 euron neliöhinta kaupungin historian kallein.

Lue lisää: Onko tässä ennätys? Tampereella tuli myyntiin 2,4 miljoonan euron kerrostaloasunto – neliöhinta on yli 12 000 euroa

Pelkkiä haukkuja poikkeukselliset talot eivät ole saaneet. Haastattelimme lokakuussa 2021 Topaasissa asuvaa Jouni Vuolletta, joka on viihtynyt kodissaan hyvin.

Lue lisää: Jouni Vuolle osti kodin poikkeuksellisesta tornitalosta Tampereen ytimestä – Tällaista on asua areenan pihapiirissä: "Tämä asunto oli ylivertainen”

Nyt Aamulehti kysyykin asukkaiden kokemuksia. Millaista tornitaloissa on asua?

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut