Tampereen Lahdesjärvelle rakennetaan maasto­pyöräilymäki – Suunnitelmassa myös kuntoportaat

Alueen suunnitelma on nähtävillä 1. helmikuuta asti Tampereen kaupungin sivuilla. Rakentamiseen käytetään lähialueiden rakennustyömaiden maa-aineksia.

Lahdesjärvelle rakennetaan uusi mäki, johon tulee maastopyöräilyreittejä hyppyreineen.

19.1. 6:30

Aamulehti

Tampereen Lahdesjärvelle Aunankorven virkistysalueelle aiotaan rakentaa uusi mäki maastopyöräilyä varten. Lisäksi mäelle suunnitellaan kävelyreittejä, näköalatasanne, kuntoportaat ja paikka pulkkamäelle.

Rakentaminen aloitetaan lähivuosina. Täyttötyö on suunniteltu vuosille 2023–2024 ja varsinainen rakentaminen vuosille 2024–2025. Mäki tulisi Västinginmäelle rakennettavan uuden asuinalueen viereen. Särkijärven pohjoispuolelle suunniteltu uuden asuinalueen kaava on saanut lainvoiman.

Mäki aiotaan rakentaa lähialueiden rakennustöiden maa-aineksista. Tavoitteena on vähentää maamassojen kuljetuksista syntyviä kustannuksia, hiilidioksidipäästöjä ja muita ympäristöhaittoja. Lähistöllä on jo yksi täyttömäki ennestään.

Tampereen kaupungin tiedotteen mukaan suunnittelussa ja rakentamisessa noudatetaan kestävän ympäristörakentamisen periaatteita hulevesien hallinnassa, vihertöissä, kasvualustoissa sekä rakenteiden materiaaleissa.

Maastopyöräilyhyppyreitä

Virkistysmäen rinteisiin on suunniteltu maastopyöräilyyn ja jalankulkuun soveltuvia reittejä sekä kuntoportaat. Jatkovaiheessa suunnitellaan myös maastopyöräilyhyppyreitä, droppeja, kivikkoja ja juurakoita. Maastoa suojataan eroosiolta.

Laskureittejä tulee kaksi: haastava kurumainen reitti ja helpompi reitti virkistysmäen etelä- ja länsirinteessä. Mäkeen tulee kuru, jonka päälle rakennetaan silta jalankulkijoille. Mäelle noustaan pyöräilijöille ja kävelijöille yhteistä loivaa reittiä pitkin.

Kaupungin mukaan alueella ei ole suojeltavia luontoarvoja, mutta täyttötöiden vuoksi kaadetaan metsää noin 2,5 hehtaarin alueelta. Suunnitelman mukaan lähellä sijaitsevat lepakkoalueet ja arvokkaat luontokohteet on huomioitu. Valtaosalle rinteistä istutetaan metsää.

Alueen suunnitelma on nähtävillä 1. helmikuuta asti Tampereen kaupungin sivuilla. Siihen voi tutustua myös Frenckellinaukion palvelupisteessä sekä Lahdesjärvellä Aunankorven ja Aarporankadun sekä Vuoreksen puistokadun ja Oikojankadun risteyksissä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut