Lielahden puukotus tapahtui näkyvällä paikalla vilkkaaseen aikaan – Tampereen turvallisuusjohtaja kommentoi poikkeuksellista tapausta

Tampereen kaupungin riskienhallinta- ja turvallisuusjohtajan Jouni Perttulan mukaan Lielahden puukotuksessa poikkeuksellista on kellonaika, sillä useammin vastaavanlaisia tapauksia tapahtuu enemmän öisin.

Tampereen kaupungin riskienhallinta- ja turvallisuusjohtajan Jouni Perttulan mukaan Tampereen yleinen turvallisuustilanne on hyvä.

17.1. 20:57

Aamulehti

Tampereen Lielahden Prisman pihalla tapahtui tiistaina kahden ihmisen puukkotappelu, joka johti toisen kuolemaan. Toista osapuolta epäillään taposta. Väkivaltatilanne tapahtui hieman ennen kello viittä alkuillasta, eli vilkkaaseen kaupassakäyntiaikaan.

Tampereen kaupungin riskienhallinta- ja turvallisuusjohtajan Jouni Perttulan mukaan väkivaltarikoksia tapahtuu Tampereella julkisilla paikoilla aika-ajoin. Lielahden puukotuksessa poikkeuksellista on kuitenkin kellonaika, sillä useammin vastaavanlaisia tapauksia tapahtuu enemmän öisin.

”Se on iso vaaran momentti, vaikka olisi keskinäisestä välienselvittelystäkin kysymys”, Perttula sanoo. Hänen mukaansa on kuitenkin erittäin harvinaista, että tällainen väkivalta kohdistuisi sivulliseen, paikalle sattumalta tulleeseen henkilöön. Perttula kommentoi Tampereen turvallisuustilannetta yleisellä tasolla, eikä hänellä ole Lielahden tapauksesta tarkkoja tietoja.

Vaikka tapaus on Perttulan mukaan ikävä ja järkyttävä, väkivallanteot Tampereella eivät kuitenkaan tilastojen valossa ole lisääntyneet, ja kaupungin turvallisuustilanne on hyvä.

Kaupunki käy poliisin johdon kanssa säännöllisesti kipukohtia läpi. Äärimmäisten väkivaltatapausten taustalla on Perttulan mukaan monisyisiä ongelmia, joihin täytyy vaikuttaa viranomaisten laaja-alaisen yhteistyön kautta. ”Kyllähän tässä mennään perustehtäviin siinä, että miten ihmiset voivat ja miten he saavat tukea, palveluja ja apua.”

Pirkanmaan hyvinvointialue tarjoaa väkivaltatilanteen nähneille kriisiapua. Hyvinvointialueen sosiaali- ja kriisipäivystykseen saa yhteyden puhelinnumerosta 050 0 625 990.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut