Tapolan tehtaassa syttyi tulipalo, henkilökunta evakuoitiin – Pelastuslaitos: Varsinaisilta vahingoilta vältyttiin

Tapolan lihajalostamolla syttyi tulipalo aikaisin perjantaiaamuna. Tilanne oli ohi aamulla ennen kello kahdeksaa, eikä jalostamo kärsinyt laajoja vaurioita.

13.1. 6:04 | Päivitetty 13.1. 9:48

Aamulehti

Tampereen Lielahdessa sijaitsevassa Tapolan lihanjalostustehtaassa syttyi tulipalo perjantaiaamuna. Ilmoitus rakennuspalosta tuli suurena.

Pelastuslaitos tiedotti ennen kello 7:ää, että tulipalo syttyi höyrykeskuksen piipussa ja tulipalo pysyi piipussa eikä se päässyt leviämään rakenteisiin.

Pirkanmaan pelastuslaitoksen päivystävä palomestari Juha Toivonen kertoo kello 9.32, että palo on sammutettu ja viimeiset pelastuslaitoksen yksiköt poistuivat paikalta ennen kello kahdeksaa.

Toivosen mukaan sekä poltinuuni että piippu hehkuivat tulipunaisina pelastuslaitoksen saapuessa paikalle.

”Siinä olisi voinut käydä huonosti, mikäli piipun lämmöneriste olisi pettänyt ja palo olisi päässyt leviämään ympäröiviin rakenteisiin. Piipun eristeet olivat kuitenkin niin hyvät ettei palo päässyt leviämään”, Toivonen sanoo.

Toivonen kertoo, että palossa kärsivät vahinkoja poltinuuni ja piippu. Rakennus ei kärsinyt vaurioita, eikä tulipalossa aiheutunut savua.

”Nestekaasu palaa niin puhtaasti, ettei savuja tullut. Se niin sanottu savu, joka näkyi ulos, oli todellisuudessa vain vesihöyryä, joka aiheutui siitä kun putkea jäähdytettiin.”

Toivonen arvioi, että palo sai alkunsa piipussa jonkinlaisesta epäpuhtaudesta tai nokipalosta.

Pelastuslaitos sai hälytyksen rakennuspalosta perjantaiaamuna kello 5.47. Paikalle hälytettiin 20 pelastuslaitoksen yksikköä.

Pelastuslaitoksen yksiköt olivat varmistamassa tilannetta Tapolan tehtaalla Lielahdessa:

Paikalle hälytettiin 20 pelastuslaitoksen yksikköä.

Vakavilta vahingoilta vältyttiin Tapolan tehtaalla.

Kukaan ei loukkaantunut tulipalossa Lielahdessa.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut