Avunhuutoja Teiskossa kuullut kävelijä soitti apua, etsinnöissä poliisit koirineen, pelastuslaitos ja lennokkeja – Huutaja tarvitsi apua työkoneen kanssa

Tampereen Teiskossa kuului keskiviikkona avunhuutoja, joiden takia poliisi ja pelastuslaitos etsivät tunnin ajan vaarassa olevaa ihmistä. Lopulta paljastui, ettei kukaan ollutkaan hädässä.

11.1. 14:09

Poliisi ja pelastuslaitos etsivät keskiviikkona Tampereen Teiskossa hädässä olevaa ihmistä, kunnes lopulta paljastui, että kukaan ei ollut vaarassa.

Teiskon kirkkotiellä kävellyt ulkoilija oli kuullut noin kello 11 aikaan keskiviikkona avunhuutoja Kirkkojärven suunnalta. Hän ilmoitti huudoista hätäkeskukseen, ja paikalle saapuikin sekä poliisin että pelastuslaitoksen yksiköitä etsimään avuntarvitsijaa.

Sisä-Suomen poliisilaitoksen tiedotteen mukaan etsinnöissä käytettiin muun muassa poliisikoiraa ja lennokkeja.

Lopulta selvisi, ettei kukaan ollutkaan hädässä. Huutojen syyksi selvisi lähialueella sijaitsevalla työmaalla ollut tilanne, jossa työntekijä oli kovaan ääneen huutanut kauempana työskennelleitä työtovereitaan auttamaan kiinni jääneen työkoneen kanssa.

Komisario Jani Mäkilä kertoo, että etsintäoperaatio ehti kestää noin tunnin ajan ennen kuin avunhuutojen lähde paljastui.

”Kun poliisi kiersi ja kyseli alueella, selvisi, että läheisellä työmaalla oli tällainen tilanne. Työmaalta kerrottiin ihan uskottavasti tapahtuneesta ja huudot paljastuivat sanamuodoiltaankin samanlaisiksi, kuin mitä kävelijä oli kuullut”, Mäkilä sanoo.

Mäkilä kertoo, että huutaja oli toistanut ”hei apua” useaan kertaan.

”Kansalainen oli ihan perustellusti ilmoittanut asiasta hätäkeskukseen. Lähellä on kuitenkin järvi”, hän sanoo.

Vaikka kukaan ei ollut hengenvaarassa, poliisi kiittelee tiedotteessaankin hätäilmoituksen tekijää valppaudesta ja ilmoituksen tekemisestä. Toisessa tilanteessa avunhuutajana olisi voinut olla esimerkiksi jäihin pudonnut henkilö.

”Kun järvi on lähellä, niin rupesimme saman tien etsimään, onko järvellä ketään”, Mäkilä sanoo.

”Kun lähtötilanne oli mikä oli, niin etsintään varattiin heti alkuun paljon resursseja.”

Mäkilälle ei jäänyt mieleen, minkä tyyppinen työkone työmaalla oli jumissa ja saivatko työntekijät sen lopulta irti.

”Varmaan siitä mainittiin, mutta se ei itselläni ollut prioriteettina.”

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut