Vauvatkin pääsevät nyt kuntosalille Tampereella: pienten lasten vanhemmille avautuu uusi mahdollisuus liikkumiseen

Vauvan ja vanhemman kuntosalivuoro sai alkunsa äitien ja isien omasta toiveesta.

Tampereen kaupungin apulaispormestari Matti Helimo toivoo, että pienten lasten vanhemmat löytävät heille tarjottavan kuntosalivuoron.

11.1. 7:07

Aamulehti

Tampereen liikuntapalvelut avaa ensi perjantaina uuden palvelun alle 1-vuotiaiden lasten vanhemmille: he saavat Nääshallin kuntosalille oman vuoron, johon voi ottaa vauvan mukaan.

Uusi kuntoilumahdollisuus toteutuu Nääshallissa ensimmäisen kerran 13. tammikuuta kello 14–16. Tampereen kaupungin sivistyksen palvelualueen apulaispormestari Matti Helimo (vihr.) kertoo, että pienten lasten vanhempien kuntoiluvuoro sai alkunsa, kun joukko äitejä ja isejä otti häneen yhteyttä ja ehdotti asiaa.

”Kuntosalivuorot ovat Tampereella aika vakiintuneesti käytössä, mutta Nääshallista löytyi vapaa vuoro ja sinne pääsee helposti lastenrattaiden kanssa”, Helimo sanoo ja kaavailee, että omalla kuntosalivuorolla pienten lasten vanhemmat voivat tavata muita, samassa elämäntilanteessa olevia vanhempia.

Kolmella vuorolla on mukana myös liikunnanohjaaja neuvomassa niitä vanhempia, jotka eivät ole aiemmin käyneet kuntosalilla.

Mikä?

Vanhemman ja vauvan kuntosalivuoro

Mitä: Oma kuntosalivuoro vanhemmalle ja alle 1-vuotiaalle lapselle.

Milloin: Vuoro on perjantaisin kello 14–16, alkaen 13. tammikuuta.

Missä: Tampereen Nääshallissa, Näsijärvenkatu 8.

Lisäpalvelu: Liikunnanohjaaja on paikalla opastamassa kuntosalilaitteiden käytössä 27. tammikuuta, 17. maaliskuuta ja 14. huhtikuuta.

Muuta: Vanhemmat ovat vauvojen kanssa kuntosalilla omalla vastuullaan. Käytöstä peritään normaali sisäänpääsymaksu.

”Uusia tapoja liikkua”

Alle 15-vuotias ei turvallisuussyistä tavallisesti pääse Tampereen kaupungin kuntosaleille. Nytkin pienten lasten vanhempien vuoro rajattiin alle 1-vuotiaiden lasten vanhemmille, koska isommat lapset voisivat jo lähteä liikkeelle ja satuttaa itsensä salilla.

”Jää sitten vanhemman arvioitavaksi, onko vauvaa turvallista tuoda salille niin, ettei tämä lähde liikkeelle eikä haittaa muiden harjoittelua. Tarkoitus on mahdollistaa vanhempien liikkuminen niin, että vauva on kopassa tai loikoilee viltillä.”

Helimo toivoo, että pienten lasten vanhempien kuntosalivuorosta tulee suosittu. ”Todella toivon, että porukat löytävät sen. On kiva, jos pienten lasten vanhemmat löytävät uusia tapoja liikkua.”

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut