Frenckellin alueen muuttuminen hotelli- ja ravintola-alueeksi on askeleen lähempänä – enää puuttuu valtuuston nuijankopautus

Kaavamuutos mahdollistaisi tehdasalueelle hotellitoimintaa. Suunnitelmissa on myös kylpylä ja kuntosali.

Frenckellin tehdasalue on muuttumassa virasto- ja toimistokompleksista hotelli- ja ravintolakäyttöön. Tampereen kaupunginhallitus hyväksyi maanantaina kaavamuutoksen ja asia etenee seuraavaksi valtuuston päätettäväksi.

9.1. 16:41

Aamulehti

Tampereen kaupunginhallitus hyväksyi maanantaina asemakaavamuutoksen, jolla Tammerkosken rannassa sijaitseva ja suojeltu entinen Frenckellin teollisuuskiinteistö avautuu nykyistä laajemmin yhteiseen käyttöön. Asemakaavamuutos etenee seuraavaksi kaupunginvaltuuston käsittelyyn.

Frenckellin kaava-alue kuuluu valtakunnallisesti merkittävään rakennettuun kulttuuriympäristöön, joten kaavamuutoksessa on vahva suojelunäkökulma.

Frenckellin kaavamuutos mahdollistaa entisen teollisuuskiinteistön muuttamisen nykyisestä toimisto- ja virastokäytöstä majoitus- ja tapahtumapalvelujen keskittymäksi. Museoviranomainen ohjaa jatkosuunnittelua.

Asemakaavaan sisältyvät muutokset eivät muuta Frenckellin rakennusalaa. Nykyiset rakennukset säilyvät. Uutta ovat ainoastaan kevyet terassirakenteet sekä lasiterassiravintola. Kaava antaa mahdollisuuden rakentaa alueelle myös hotellihuoneita ja niille kattoikkunoita. Kaavamuutos mahdollistaa myös muun muassa nykyistä laajempia ilta-ajan palveluja. Kiinteistöön on suunniteltu myös kylpylä- ja kuntosalitoimintoja.

Kaavamuutos mahdollistaa myös pyöräily- ja jalankulkuväylien parantamisen. Käytännön ratkaisut tarkentuvat jatkosuunnittelun aikana.

Frenckellin kaupan toteutumisen ehtona on, että asemakaava hyväksytään ja se saa lainvoiman.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut