Tampere remontoi navetasta 10 miljoonalla päiväkodin – vanhan kiinteistön myynnistä luovuttiin

Kustannusarvio on esiselvitysten mukaan 9,62 miljoonaa euroa. Päiväkoti valmistuisi vuoden 2026 alussa.

10.1. 6:51

Aamulehti

Suojeltu Hatanpään kartanon entinen navetta Tampereen Hatanpään alueella oli 2020 lähtien myynnissä kunnostettavaksi palvelusetelipäiväkodiksi. Nyt Tampereen kaupunki on päättänyt remontoida sen itse päiväkodiksi, kun kaupat eivät toteutuneet.

Kaksi ostajaa oli kiinnostunut kiinteistöstä. Toinen niistä oli Tampereen kaupungin kiinteistöjohtajan Virpi Ekholmin mukaan varteenotettava, mutta kauppoja ei lopulta syntynyt. Niinpä kiinteistö palasi kaupungin investointiohjelmaan.

”Sijainti on keskeinen, meillä on olemassa rakennus, jolla ei ole käyttötarkoitusta, ja toisaalta meillä ei ole keskeisellä sijainnilla tonttia, johon olisi voitu tehdä päiväkoti”, Ekholm sanoo. ”Pohjaamme palvelutarvetta väestösuunnitteisiin. Lasten määrä kasvaa tässä kaupungissa samalla, kun väkimäärä kasvaa.”

Rakennuksen kunto ja käyttötarkoituksen muutos vaativat laajaa perusparannusta. Rakenneratkaisuissa kunnioitetaan vanhoja rakenteita ja historiallisia arvoja. Haitta-aineita sisältävät materiaalit poistetaan sekä kaikki sisätiloihin jäävät rakennusosat puhdistetaan.

Rakennustyöt on suunniteltu alkaviksi elokuussa 2024, jolloin uusi päiväkoti voitaisiin ottaa käyttöön vuoden 2026 alussa. Kustannusarvio on esiselvitysten mukaan 9,62 miljoonaa euroa entiselle navetalle, jota kutsutaan myös Jukolaksi.

Jukolan rakennukseen suunniteltu päiväkoti on 120-paikkainen. Tiloja on mahdollista vuokrata iltakäyttöön, esimerkiksi lasten harrastustoimintaa varten.

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut