Keskellä eilen jäätynyttä Näsijärveä käveli ihmisiä – Pelastuslaitoksen päivystävältä päälliköltä vakava varoitus: jää paikoin hyvin ohutta

Näsijärvi jäätyi virallisesti torstaina 5. tammikuuta ja silloin vielä Siilinkarin takana jäässä oli vielä pieniä aukkoja. Perjantaina Siilinkarin ympärillä liikkui ihmisiä.

Lukijan ottama kuva perjantailta. Näsijärvi jäätyi kokonaan torstaina 5. tammikuuta, mutta ainakin vielä torstaina Siilinkarin takana jäässä oli vielä pieniä aukkoja.

6.1. 16:45

Aamulehti

Näsijärven jäällä liikkumista kannattaa edelleen välttää, muistuttaa Pirkanmaan pelastuslaitoksen päivystävä päällikkö Ville Naskali. Hänen mukaansa jää järven eteläpäässä on paikoin vielä hyvin ohutta eikä varmuutta sen kantavuudesta ole.

”Missään nimessä ei kannata mennä, jos ei varmasti tiedä, että jää kestää.”

Aamulehden lukijan ottamassa kuvassa näkyy noin kymmenen ihmisen joukko kävelemässä Siilinkarin tuntumassa tänään perjantaina. Pelastuslaitos ei suosittele Siilinkarille kävelemistä. Jääpeite on karin lähistöllä vielä ohutta eikä se välttämättä kestä ihmisiä, Naskali sanoo.

Hän myös muistuttaa, että vaikka jää näyttäisi vahvalta, voivat sen alla olevat yllättävät virtauspaikat tehdä jäästä todella ohutta. ”Vaatii vielä useamman päivän järven jäätymisen jälkeen, että se kestää ihmistä.”

Siilinkarin ympäristössä liikkumista kannattaa odottaa siihen saakka, kunnes jään kestävyydestä tiedotetaan tarkemmin ja karille tehdään ulkoilureitti, Naskali muistuttaa.

Pelastuslaitos ei ole saanut perjantaina hälytyksiä jäähän pudonneista ihmisistä.

Näsijärvi jäätyi virallisesti torstaina 5. tammikuuta, mutta samana päivänä Siilinkarin takana jäässä oli vielä pieniä aukkoja. Virallisesti järven katsotaan jäätyneen, kun sen suuret selät Näsi- ja Koljonselkä ovat ummessa. Koljonselkä jäätyi jouluyönä. Jääbongari Jyri Hänninen kertoi torstaina Aamulehdelle, että Koljonselällä on tällä hetkellä keskimäärin noin 10–11 sentin jääkansi.

Vielä torstaina 5. tammikuuta Näsijärven jäässä oli aukkoja, vaikka järvi virallisesti jäätyikin.

Aukkoja jäässä näkyi torstaina vielä Siilinkarin takana, Reuharinsaaren edustalla ja kuvassa olevan Koukkuniemen edustalla.

Aukko jäässä Reuharinsaaren edustalla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut