Hotelli Ilveksen edessä ammuttiin uutenavuotena raketteja osin vaakasuoraan – hotellin henkilökunta puuttui tilanteeseen

Hotellin johtajan mukaan tilanteeseen puututtiin heti sen jälkeen, kun henkilökunta oli havainnut tapahtuneen.

Timantteja taivaalla -ilotulitus keräsi uudenvuodenaattoiltana paljon ihmisiä Ratinan suvannon ympäristöön.

2.1. 12:44

Aamulehti

Aamulehden saamien tietojen mukaan muutaman henkilön seurue ampui uudenvuodenaattona Tampereella Hotelli Ilveksen edessä raketteja, joista osan vaakasuoraan. Pihalla olleet ihmiset pakenivat vaaratilannetta.

Silminnäkijän mukaan ampujaseurueessa oli sekä aikuisia että lapsia. Osa raketeista eteni taivaalle, osa vaakasuoraan.

Hotelli Ilveksen johtajan Marco Sylvelinin mukaan rakettien ampuminen oli havaittu hotellista. ”Tarkkaa tilannekuvausta minulla ei kuitenkaan ole siitä, mihin suuntaan, minkälaisia raketteja tai kuinka paljon raketteja on ammuttu.”

Hotellin henkilökunnan edustaja ja vartija olivat puuttuneet tilanteeseen heti havaitsemisen jälkeen ja ottaneet puhutteluun yhden ihmisen.

Sylvelinin mukaan puhuteltu henkilö oli ollut harmissaan ja pahoitellut, että joku raketeista oli lähtenyt väärään suuntaan. Kyse oli puhutellun henkilön mukaan ollut vahingosta.

Puhuttelun jälkeen raketteja ei hotellin piha-alueelta enää ammuttu. Sylvelinin tiedossa ei myöskään ollut, että rakettien ammuskelusta olisi aiheutunut vahinkoja. ”Poliisia ei ainakaan meidän toimestamme paikalle kutsuttu. Tilanteen selvittämisen jälkeen viikonlopun vietto on jatkunut normaalisti.”

Yksityishenkilöiden ilotulitteiden käyttöä rajoitettiin tänäkin uutenavuotena Tampereella niin, ettei ilotulitteita saanut ampua Tampereen keskustan erikseen määritellyllä kieltoalueella. Muualla Tampereella ilotulitteiden käyttö oli sallittua ilman pelastusviranomaiselle tehtävää ilmoitusta uudenvuoden yönä kello 18–2.

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut