Tämä nerokas, mutta yksinkertainen keksintö estää autoja päätymästä ratikkakiskoille – miksi sitä ei käytetä?

Autojen päätyminen ratikkakiskoille on puhtaasti tamperelainen ilmiö. Mitä siitä pitäisi päätellä? kysyy uutispäällikkö Vesa Laitinen.

29.12.2022 20:48 | Päivitetty 29.12.2022 22:13

Aamulehti

Tampereella on rantatunnelin ruuhkien ja katuryöstöjen lomassa alettu ihmetellä, miksi niin moni autoilija päätyy ajamaan autollaan rautatiekiskoilla.

Lue lisää: Miksi auto jää jumiin ratikkakiskoille? Asiantuntija: tästä johtuu ratikan tielle eksyneiden autojen suma Tampereella

Syytä on haettu muun muassa lumisista talviolosuhteista. Autoilija ei siis muka erota, missä menee katu ja missä raitiotie.

Todellinen syy lienee tamperelaisuudessa. En muista nähneeni Helsingissä yhtään varoitusmerkkiä, jossa autoja kielletään ajamasta raitiotiekiskoille. Mitä siitä pitäisi päätellä?

Tampereella tällainen kieltomerkki on muun muassa Pirkankadun ja Sepänkadun risteyksessä. Onneksi ratikka ei vielä liikennöi sillä pätkällä.

Tamperelaisten autoilijoiden onneksi aina kaukaa viisas Väylävirasto on kehittänyt laitteen, jonka avulla autoilijoiden päätyminen raitiovaunujen tielle pystytään estämään 100-prosenttisesti.

Ei tarvitse kuin noudattaa sitä.

Tämä nerokas, mutta yksinkertainen keksintö on liikenteenjakajan nuoliliikennemerkki.

Ajatelkaa. Autoilijan ei tarvitse osata suomen kieltä eikä edes lukea. Riittää kun ajaa nuolen osoittamaan suuntaan. Ei haittaa silloin lumi eikä nietos.

Nerokas liikenteenjakajaan asennettava liikennemerkki osoittaa, mistä välistä kuljettajan pitää ohjata autonsa. Merkin näkee pimeässäkin, sillä se heijastaa valoa. Kuvan liikennemerkki ei liity raitiotielle ajautuneiden autojen ongelmaan.

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut