Uutta tietoa Tampereen katuryöstöistä: Elokuun jälkeen yhteensä 23 ryöstöä, tilanne näyttää rauhoittuneen

Elokuun alusta tähän päivään poliisin tietoon tuli yhteensä 23 katuryöstötapausta. Epäiltyjä on yhteensä 17, ja he ovat iältään 14–20-vuotiaita.

29.12.2022 16:24

Epäiltyjä rikoksia tutkitaan nimikkeillä ryöstö, törkeä ryöstö tai ryöstön yritys. Marraskuun puolivälin jälkeen uusia tapauksia on tullut poliisin tietoon kaksi kappaletta.

Sisä-Suomen poliisi on puuttunut katuryöstöihin lisäämällä valvontaa, pyrkimällä epäiltyjen rikosten tehokkaaseen esitutkintaan ja nostamalla ilmiötä esille viestinnässään. Toimenpiteitä on tehty yhdessä muiden viranomaisten kanssa.

”Tilanne näyttää syksystä rauhoittuneen, mikä on seurausta todennäköisesti useamman tekijän yhteisvaikutuksesta”, arvioi tiedotteessa Sisä-Suomen poliisin ennalta estävän toiminnon rikoskomisario Markus Antila.

Poliisi ei ole havainnut nuorten katuryöstöilmiöön liittyen merkkejä siitä, että niihin liittyvä rikollinen toiminta olisi järjestäytynyttä. Viranomaisten mukaan ongelmat ja häiriöt ovat yksittäisiä ja alueellisesti pistemäisiä. Ilmiö on kuitenkin tarkassa seurannassa, Antila viestittää.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut