Kiuas hajosi juuri ennen Rauhaniemen kansankylpylän joulusesonkia, vika saatiin korjattua viime hetkellä – Tältä näytti aaton joulusaunassa

Rauhaniemen kylpylässä oli aattona monia ensikertalaisia saunojia. Joillekin kävijöille julkisessa saunassa käynti on jo vuosikymmenien jouluperinne.

Vanhemmat Karoliina ja Joonas Luotonen vilvoittelivat lastensa Benjaminin ja Leon kanssa Rauhaniemen kansankylpylän pihalla. ”Ollaan käyty täällä kesäisin, mutta nyt ajateltiin, että voisimme tulla tänne ensimmäistä kertaa jouluna.” Saunareissun jälkeen he lähtivät joululounaalle ja odottamaan, josko pukki tulisi. Tämän jälkeen he aikovat ehkä mennä vielä luistelemaan.

24.12.2022 15:33 | Päivitetty 24.12.2022 16:29

Aamulehti

Rauhaniemen kansankylpylän suuri kiuas sihahtaa reippaasti, kun sille heitetyt vedet haihtuvat ilmaan. Näistä höyryistä alkaa joulu.

Suuri sauna on niin täynnä, että osa väestä joutuu istumaan alalauteilla. Valtaosa saunojista on hiljaa. Vieruskaveri alkaa jutella minulle ja kertoo, kuinka viime vuonna Näsijärvi oli jo jouluna rantaan asti jäässä. Nyt ikkunasta näkyy tauoton aaltojen lyönti.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut