Tampereen nepalilais­ravintolat saivat ostajat nettihuuto­kaupassa – korkein tarjous nousi 40 000 euroon

Ihmiskaupasta tuomitun pariskunnan ravintoloiden myynnistä saadut varat menevät konkurssipesän velkojille.

Tampereella nepalilaisravintoloita pyörittänyt pariskunta sai tuomiot ihmiskaupasta. Aamulehti kuvasi yhdessä pariskunnan ravintoloista maaliskuussa 2016.

23.12.2022 16:07

Aamulehti

Ihmiskaupasta tuomion saaneiden ravintoloitsijoiden nepalilaisravintolat myytiin verkkohuutokaupassa, joka päättyi torstaina. Pirkanmaan käräjäoikeus asetti Tampereella sijaitsevia ravintoloita pyörittäneet yritykset konkurssiin joulukuussa.

Kaksi Reshung oy:n ja M & N Ravintolat oy:n ravintoloista sijaitsi Aleksanterinkadulla ja Satakunnankadulla. Huutokaupassa myytiin ravintoloiden irtaimistot. Ravintoloiden liiketoiminta on lopetettu.

Aleksanterinkadun ravintola myytiin 40 000 eurolla. Ravintolasta tuli 67 tarjousta. Tarjoajia oli viisi. Kohteen lähtöhinta oli 10 000 euroa. Satakunnankadun ravintolan hinta nousi 31 200 euroon. Tarjouksia tuli 89 ja tarjoajia oli kahdeksan. Kohteen lähtöhinta oli 7 000 euroa.

”Aiemman kokemukseni perusteella huutokauppojen tulos oli sellainen kuin odotettiin. Hinnat asettuivat sille tasolle, mitä ravintolan kalusteista maksetaan”, asianajaja Leo Lagerstam asianajotoimisto Applex oy:sta kertoo. Hän toimii molempien konkurssipesien pesänhoitajana.

Hänen mukaansa ravintoloista käyty kisa verkkohuutokaupassa oli tavanomaisen kova.

Ravintoloiden myynnistä saadut varat menevät konkurssipesälle ja lopulta velkojille. Konkurssihakemuksessa kyseisten yritysten suurimman velkojan kerrottiin olevan Verohallinto.

Jatkuuko ravintolatoiminta?

Ravintolatoiminnan jatkumisesta kyseisissä liiketiloissa Lagerstamilla ei ole tietoa. On lopulta vuokranantajan päätettävissä, jatkuuko tiloissa ravintolatoiminta.

”Siitä minulla ei ole varmaa tietoa, onko ostajien ajatus harjoittaa jatkossa jonkinlaista ravintolatoimintaa samoissa tiloissa vai onko tarkoitus siirtää ostettu irtain pois”, Lagerstam sanoo.

Tässä vaiheessa hän ei voi kertoa mitään ostajista. Hän on kuitenkin jo ollut yhteydessä tarjoukset tehneisiin. ”Nyt hoidetaan muodollisia asioita kuntoon, minkä jälkeen huudettu omaisuus voidaan luovuttaa uusille omistajille. Yleensä nämä asiat hoituvat muutamassa päivässä.”

Pirkanmaan käräjäoikeus tuomitsi marraskuussa ravintoloita pyörittäneen avioparin ehdottomiin vankeus­rangaistuksiin ihmiskaupasta. Toinen heistä sai 2 vuoden ja 10 kuukauden, toinen 3 vuoden ja 8 kuukauden vankeusrangaistukset.

Lisäksi oikeus määräsi tuomitut yhtiöineen maksamaan uhreille yhteensä satojentuhansien eurojen palkkasaatavat sekä kärsimys- ja muita korvauksia.

Oikeuden mukaan pariskunta toi nepalilaisia työntekijöitä pakkotyöhön omistamiinsa ravintoloihin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut