Paasikiventien liikenteen sekoittanutta kaukolämpö­vuotoa korjattu koko yö – ei enää suurruuhkaa

Tampereen Paasikiventielle syntyi torstaina paha ruuhka kaukolämpötyömaan vuoksi. Rantatunneli jouduttiin sulkemaan viiden minuutin välein. Iltapäivällä työt keskeytettiin ja jatkamaan päästiin vasta iltakymmeneltä.

Tampereen Paasikiventien liikenne oli torstaina kaaoksessa noin kahden ja puolen tunnin ajan.

23.12.2022 9:32

Aamulehti

Paasikiventien liikenteen torstaina sekoittanut kaukolämpötyö jatkuu perjantaina. Töistä ei enää aiheudu haittaa liikenteelle. Molemmat kaksi kaistaa ovat auki normaalisti.

Työmaalla on tehty töitä koko yö.

”Aamulla kuuden aikaan saimme kaivettua vuodon esille. Nyt vuotoa korjataan, ja työ on tarkoitus saada valmiiksi tänään iltaan mennessä”, kertoo Tampereen sähkölaitoksen verkkopäällikkö Marko Pajunen.

Lue lisää: Paasikiventien suurruuhkassa ajettiin torstaina kävelyvauhtia ja Rantatunnelia suljettiin viiden minuutin välein

Vuoto löytyi putkea suojanneen betonielementin saumakohdasta. ”Kohtaan oli päässyt kerääntymään vettä ilmeisesti kosteuden vuoksi. Vesi oli siinä aikansa muhinut ja lopputulos oli tämä.”

Työt poikki ruuhkan vuoksi

Tampereen sähkölaitoksen kaukolämpöputkessa havaittiin vuoto keskiviikkoiltana 21. joulukuuta. Vuotokohta on Paasikiventien Ylöjärvelle johtavan kaistan alla.

Korjaustyöt aloitettiin torstaina, jolloin yksi Ylöjärven suuntaan menevistä kaistoista suljettiin liikenteeltä Uittotunnelin kohdalla.

Paasikiventielle muodostui puolestapäivästä eteenpäin erittäin paha ruuhka, jonka vuoksi myös Rantatunneli jouduttiin sulkemana useita kertoja. Ruuhkaa lisäsi se, että autoja oli liikkeellä huomattavasti enemmän kuin tavallisena arki-iltapäivänä.

Lopulta kolmen jälkeen iltapäivällä tehtiin päätös keskeyttää työt ja avata rannan puoleinen ajokaista liikenteelle. Liikenne palautui normaaliksi puoli neljän aikaan.

Pajunen kertoo perjantaiaamuna, että töitä päästiin jatkamaan torstaina vasta iltakymmeneltä.

Viimeistely jatkuu joulun jälkeen

Vuotopaikka on tarkoitus saada korjattua perjantaina, mutta joulun jälkeen paikalla jatketaan vielä viimeistelytöillä.

Silloin tehdään putken eristystöitä sekä valetaan uudet betoniarkut ja lasketaan ne kuoppaan. Lopuksi kuoppa peitetään ja päälle tehdään asvaltointi.

”Näiden töiden vuoksi kaista on ensi viikolla vielä ajoittain suljettuna”, Pajunen kertoo.

Hän arvelee koko työn olevan valmis perjantaihin mennessä.

Kaukolämmön toimitukseen putken vuodolla ei ole vaikutusta, vaan kaukolämpö tulee talouksiin normaalisti.

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut