Paasikiventien suurruuhkassa ajettiin torstaina kävelyvauhtia ja Rantatunnelia suljettiin viiden minuutin välein

Tampereen Paasikiventien liikenne ruuhkautui pahoin torstaina iltapäivällä. Liikenne lännen suuntaan ruuhkautui Uittotunnelin kohdalla olevan kaukolämpötyömaan takia. Puoli neljän aikaan liikenne palautui normaaliksi.

22.12.2022 14:53 | Päivitetty 22.12.2022 20:28

Aamulehti

Tampereen Paasikiventien liikenne ruuhkautui erittäin pahasti torstaina iltapäivällä lännen suuntaan. Puolenpäivän aikaan alkaneet ruuhkat helpottivat puoli neljän aikaan iltapäivällä, kun suljettuna ollut kaista avattiin liikenteelle.

Kymmenen yli neljä liikenne sujui jo hyvin Paasikiventiellä.

Iltapäivällä muodostuneet ruuhkat johtuivat Paasikiventien kaukolämpötyömaasta, jonka takia yksi ajokaista oli pois käytöstä uittotunnelin kohdalla.

Ruuhkaa lisäsi se, että autoja oli huomattavasti enemmän liikkeellä kuin tavallisena arki-iltapäivänä.

”Jouluostoksille menijää on sen verran, että niin sanotusti kansaa riittää”, Fintrafficin tieliikennekeskus Tampereen liikenneoperaattori Juho Anttonen kuvaili puoli kolmen aikaan iltapäivällä”

Ruuhkasta johtuen myös Rantatunneli jouduttiin sulkemaan iltapäivän aikana useita kertoja.

Hieman ennen kolmea iltapäivällä tehtiin päätös, että työt kaukolämpötyömaalla keskeytetään. Verkkopäällikkö Marko Pajunen kertoi Aamulehdelle noin kello 15.10 töiden keskeytyvän välittömästi ja rannan puoleisen ajokaistan avautuvan liikenteelle niin nopeasti kuin mahdollista.

Pajunen sanoi, että molemmat ajokaistat pidetään avoinna iltayhdeksään saakka, jonka jälkeen työt kaukolämpötyömaalla käynnistyvät jälleen.

Puoli neljän jälkeen Fintrafficin tieliikennekeskus Tampereen liikenneoperaattori Jori Hilden kertoi, että liikenne Paasikiventiellä on palannut normaaliksi.

Tämä oli päivittyvä uutinen.

Lue lisää: Paasikiventieltä suljetaan kaista viikoksi Tampereella – Vanha kauko­lämpö­putki vuotaa, silti sitä ei kannata vieläkään vaihtaa

Lue lisää: Kaukolämpöputken vuotokohta löytyi hankalasta paikasta – Yöllä kaivetaan kanava esiin, korjaus siirtyy torstaille

Tampereen Paasikiventien liikenne oli kaaoksessa noin kahden ja puolen tunnin ajan. Fintrafficin tieliikennekeskus Tampereen liikenneoperaattori Jori Hilden sanoo, että ongelmat alkoivat lähes välittömästi sen jälkeen, kun toinen ajokaista suljettiin noin kahdentoista aikaan iltapäivällä.

Tältä näytti Paasikiventiellä Lielahden suuntaan kello 14.15 torstaina.

Rantatunnelilta Lielahden suuntaan oli edelleen valtava ruuhka kello 14.35, ja tilanteen ennustetaan jatkuvan pitkälle iltaan asti.

Kaukolämpötyömaalle on tuotu suuri nosturi, jonka avulla vuotokohtaa korjataan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut