Älä tee tätä virhettä Kalevankankaalla, jotta vältät parkkisakon jouluna – kaupunki ennustaa kovia ruuhkia

Väliaikaiset pysäköintimerkit hautausmaan lähiympäristöön asennetaan todennäköisesti perjantaina. Väliaikaisille paikoille pysäköidessä kannattaa olla tarkkana, ettei saa sakkoja turhaan.

Kalevantiellä Tampereella saa pysäköidä tämän liikennemerkin jälkeen korkeintaan kahdeksi tunniksi kiekolla. Ajoneuvo tulisi pysäköidä jalkakäytävän reunaan oikeanpuoleiselle ajoradalle eikä jalkakäytävän puolelle. Kuva vuodelta 2021.

22.12.2022 12:40 | Päivitetty 22.12.2022 13:09

Aamulehti

Kalevankankaan hautausmaan lähiympäristöön tulee väliaikaiset pysäköintijärjestelyt aatonaatosta tapaninpäivään.

”Väliaikaiset merkit asennetaan aina ekana arkipäivänä ennen joulua ja poistetaan ekana arkipäivänä joulun jälkeen”, sanoo vastaava pysäköinnintarkastaja Sami Hurinki Tampereen kaupungilta.

Hänen mukaansa väliaikaisiin parkkiruutuihin pysäköidessä kannattaa olla tarkkana, että pysäköi ajoradalle eikä jalkakäytävälle. Aamulehti on kertonut aiemmin, että useina vuosina hautausmaan ympäristössä on jaettu runsaasti sakkoja virheellisestä pysäköinnistä.

Kovia ruuhkia luvassa

Hän arvioi, että jouluaattona juuri Kalevankangas tulee olemaan yksi Tampereen ruuhkaisimpia paikkoja. Myös parkkipaikat tulevat varmasti olemaan varattuja, Hurinki sanoo.

Hänen mukaansa Hautausmaankadulla ja Kalevantiellä on parkkipaikkoja, minkä lisäksi hän suosittelee miettimään vaihtoehdoksi myös Sairaalankadun ”valtavan isoa”, joskin maksullista parkkialuetta.

Kalevantien varteen Kalevankankaan kohdalle tulee väliaikaisia parkkiruutuja, joissa voi pysäköidä kaksi tuntia. Kaupinkadun puolelle tulee puolestaan oma väliaikainen taksiasema

”Jos on huonompijalkaisia, ja lähimmät parkkipaikat ovat täynnä, voi kävijän tuoda ensin autolla lähemmäs, ja käydä sitten parkkeeraamassa auto erikseen, sekin on vaihtoehto”, Hurinki sanoo.

Hänen mukaansa pysäköinninvalvonta tulee jouluna keskittymään etenkin liikenteen sujuvuuteen.

”Painopiste valvonnassa on vaarallisessa ja häiritsevässä pysäköinnissä”, Hurinki sanoo.

Oikaisu 22.12.2022 kello 13.06: Jutussa kerrottiin aiemmin virheellisesti, että Kauppakadun puolelle tulee väliaikainen taksiasema. Tosiasiassa taksiasema tulee Kaupinkadulle.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut