Tammerkosken valot ja Hämeenkadun valoverhot loistivat Ukrainan väreissä, mutta myös sammuivat minuutiksi – katso video

Tampere tuki Ukrainaa valaisemalla Tammerkosken sekä Hämeenkadun Ukrainan väreissä keskiviikkona illalla.

Tammerkosken valaisulla ja valojen pimentämisellä Tampereen kaupunki otti osaa kansainväliseen kampanjaan, jolla halutaan kiinnittää huomiota Ukrainan ja ukrainalaisten vaikeaan tilanteeseen.

21.12.2022 20:24 | Päivitetty 21.12.2022 20:25

Aamulehti

Tampereen Hämeenkadun valoverhot sekä Tammerkosken valot sammuivat keskiviikkona iltaseitsemältä minuutin ajaksi. Ennen ja jälkeen valojen sammumisen valoverhot sekä Tammerkoski loistivat sinikeltaisina Ukrainan väreissä.

Tampereen kaupunki kertoi tiedotteessaan, että sekä valaisulla että valojen pimentämisellä kaupunki ottaa osaa kansainväliseen kampanjaan, jolla halutaan kiinnittää huomiota Ukrainan ja ukrainalaisten tilanteeseen. Pyyntö kaupungille tuli Ukrainan Suomen-suurlähetystöltä.

Katso video Tammerkosken valaistuksesta sekä minuutin pimeästä hetkestä:

"Haluamme tällä pienellä eleellä kertoa ukrainalaisille ja erityisesti ystävyyskaupunkimme Kiovan asukkaille, että he ovat mielessämme ja osoittaa symbolisesti tukeamme Ukrainalle. Sähkökatkot ovat maassa arkipäivää. Lisäksi juuri samaan aikaan keskiviikkona meillä on Tampere-talossa esiintymässä Ukrainan kansallisbaletti", sanoo Tampereen pormestari Anna-Kaisa Ikonen kertoi tiedotteessa.

Ukrainan värit ovat loistaneet Tampereella aikaisemminkin. Esimerkiksi viime helmikuussa sekä Ukrainan kansallispäivänä elokuussa.

Tammerkosken värivalaistus sammutettiin minuutiksi keskiviikkoiltana.

Tammerkosken tapaan myös Hämeenkadun valoverhot loistivat keskiviikkona illalla Ukrainan väreissä. Tammerkosken tapaan myös valoverhot pimenivät minuutin ajaksi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut